пʼятниця, 02 червня 2017 09:55

Бізнесмена за $17 млн намагалися викрасти і вивезти в РФ - Луценко

Бізнесмена за $17 млн намагалися викрасти і вивезти в РФ - Луценко
Замовлення на викрадення бізнесмена прийшло з Росії. Фото: facebook.com

Силовики затримали групу осіб, які за $17 млн мали викрасти та вивезти до Росії колишнього російського громадянина, що виїхав в Україну через переслідування.

Про це у Facebook повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко.

"Прокуратура Київської області спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала групу осіб, до складу якої входив начальник райвідділу поліції, які на замовлення громадянина РФ, за грошову винагороду у розмірі 17 мільйонів доларів США намагались організувати викрадення та переправлення на територію Росії колишнього громадянина РФ, який через переслідування російською владою переїхав в Україну і займається тут виробничим бізнесом.

Під час отримання "авансу" у розмірі 100 тисяч доларів США, який надали зловмисникам для виконання їхніх злочинних дій, останніх затримали за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, за які передбачено до 10 років позбавлення волі", - ідеться в повідомленні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Співробітника карного розшуку затримали за хабар

1 червня у Києві на Подолі поранили росіянина Адама Осмаєва. Разом з дружиною Аміною Окуєвою вони є добровольцями АТО. У РФ Осмаєва звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

Чоловік, який назвався іноземним журналістом, завчасно домовився з подружжям про зустріч. Коли вони сіли в автомобіль, невідомий дістав з коробки пістолет "Глок" і вистрілив у груди Осмаєву. У відповідь Аміна зі свого пістолета Макарова зробила декілька пострілів у стрілка.

Зараз ви читаєте новину «Бізнесмена за $17 млн намагалися викрасти і вивезти в РФ - Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути