понеділок, 12 серпня 2013 15:24

"Біля будинку бачили чорний джип. Там ходив якийсь худий чоловік" — односельчани Мельника про втечу
8

Фото: Галина ОСТАПОВЕЦЬ

Екс-ректор Податкової Академії Петро Мельник, за однією із версій, може переховуватися у своїх родичів в селі Ремчиці або Чемерне, що на Рівненщині.

Gazeta.ua побувала там і з'ясувала, на скільки це можливо.

Обидва села, Ремчиці та Чемерне, від столиці за 330-350 км. Від Ірпеня, міста, де Мельник був під арештом, це чотири години їзди на машині трасою "Київ-Варшава". Ремчиці — село біля траси, яка веде до Білорусі. Звідси туди щонайбільше кілометрів 70. Саме в Ремчицях Мельник закінчував сьомий-восьмий класи. Жив тут у своєї бабусі. Вона померла в середині 80-их. Цікавимося в односельчан, чи може він переховуватися в її будинку.

"Що ви? В нас село, хоч і при трасі, але якби сюди приїхала іномарка — всі вже знали б. А так все спокійно. Тим більше в хаті, де жила бабка Петра — ніхто не живе ще з 80-их", - стверджують в селі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельник самостійно не пересувався. Чи допомогли йому втекти, не знаю - адвокат

Дерев'яний будинок і справді весь зарослий чагарниками, деревами та травою. Непомітно жодних стежок, які б вели до входу. Вікна хоч і незабиті, але вони єдині, які можна розгледіти крізь чагарники з дороги.

"Нема його тут. Та і не приїде він на родіну до себе, бо його тут в самій глибокій ночі знайдуть. Тим більше хата вже давно продана", - запевняють сусіди.

За словами селян, Мельник народився в сусідньому селі Чемерне. Там і жили його батьки. Мати померла у віці 92 років, а батько не дотягнув і до 50. Помер від хвороби. Якої — невідомо. Вони поховані в Чемерному. Там же, начебто, живуть родичі Мельника. За одними даними це рідна сестра, а за іншими — двоюрідна тітка та племінники. Кажуть, що вони могли б допомогти Мельнику перетнути кордон сусідньої Білорусі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Мельник зняв браслет і втік з-під домашнього арешту

"В нас зараз тільки й розмов, що про того Мельника. Наше село трохи розкидане по лісу. Мельник і справді збудував собі тут будинок в лісі. Люди казали, що на днях біля нього бачили чорний джип. Там ходив якийсь худий чоловік. Але хто це був, чи його там шукали, чи що — ніхто не знає. Ми вже й боїмося туди підходити. Самого Мельника в селі не було видно", - розповіли в Чемерному.

Востаннє Мельника на Рівненщині бачили два роки тому. Він приїжджав на Провідну неділю до померлих родичів. В селі Ремчиці, наприклад, допомагав фінансово школі та будував дитячий садок.

Нагадаємо, ректор Національного університету Державної податкової служби, колишній народний депутат від Партії регіонів Петро Мельник був затриманий 27 липня співробітниками ГУБОЗ при передачі хабара в розмірі 40 тис. і 80 тис. гривень, які чиновник вимагав від батьків абітурієнтів за "сприяння у вступі".

Печерський суд обрав для Мельника запобіжний захід у вигляду домашнього арешту. Суд зобов'язав його постійно перебувати вдома, а відлучатись лише для проходження лікування у спеціалізованих установах та процесуальних дій по справі.

8 серпня ректору Національного університету державної податкової служби, одіозному члену Партії регіонів Петру Мельнику вдягнули на руку електронний браслет.

9 серпня Мельник, який перебував під домашнім арештом втік, позбавившись електронного браслету.

Зараз ви читаєте новину «"Біля будинку бачили чорний джип. Там ходив якийсь худий чоловік" — односельчани Мельника про втечу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути