пʼятниця, 12 квітня 2013 22:30

"Більшого дебілізму, ніж у Харкові, ніде не спостерігали": опозиція вивели на вулиці тисячі людей
12

Акція "Вставай, Україна!" у Харкові
Фото: ФОТО: Жанна Титаренко
Акція "Вставай, Україна!" у Харкові
Акція "Вставай, Україна!" у Харкові
Акція "Вставай, Україна!" у Харкові
Акція "Вставай, Україна!" у Харкові

12 квітня акція "Вставай, Україно" в Харкові розпочалася з візиту опозиційних лідерів до екс-прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко, блокуванням вулиць і завершилась мирним мітингом під стінами Харківської міської ради.

Цього дня на майдані Рози Люксембург зібралось декілька тисяч прихильників партій ВО "Батьківщина", "Удар" та ВО "Свобода".

Учасники акції вимагали позачергових президентських виборів.

"Ми бачимо: заблокована половина міста. Ми бачимо, настільки неочікувано вирішили ремонтувати дороги. Все робиться для того, щоб опозиційні сили не зібралися. Ми впевнені, що сьогодні, незважаючи на провокації, чергова акція в місті Харкові пройде успішно. Люди висловлять свою точку зору у відношенні до сьогоднішньої влади й економічного становища в Україні. Тільки той хто бореться – зможе перемогти", - звернувся до харківців народний депутат України від партії "Удар" Віталій Кличко.

"Це десяте місто, де ми проводимо акцію "Вставай, Україно". Ця акція була започаткована трьома парламентськими фракціями. Ми повинні виходити на вулиці. Ми повинні апелювати до людей. Ми повинні закликати людей активно і рішуче боротися за свої права: як соціальні права, так і національні права. Ця влада знахабніла до краю. Але я переконаний – закон фізики обов'язково спрацює: чим більша дія – тим більша протидія. 18 травня ця акція, очевидно, буде трансформуватися в інші протестні акції, що призведе до спільної перемоги", - проголосив лідер партії ВО "Свобода" Олег Тягнибок.

"Це наша перша акція на Сході України. Більшого дебілізму й істерії, ніж у Харкові, ми ще ніде не спостерігали. Заблокували весь транспорт міста, всі площі – і цим показали свою слабкість. Вони бояться того, що люди протестують проти їх режиму. Така кількість людей та істерія влади є ознакою того, що ми правильним шляхом ідемо. Нам заблокували не лише всі вїзди до площі, а й зустріч з Юлією Тимошенко. Ми 5 годин очікували. Але вони панічно бояться цієї зустрічі Тимошенко з опозицією. Мало того, вони ще й захисників не пускають уже півдня. Тому режим показує те, що він просто боїться людей і боїться опозиції. А Харків нас добре приймає. Потім, після президентських виборів, буде особлива "подяка" місцевій Харківській владі й адміністрації Президента Януковича, яка дала вказівку заблокувати все місто", - пообіцяв лідер фракції ВО "Батьківщина" Арсеній Яценюк.

Після цього учасники протесту рушили на Майдан Конституції. Завершилась акція мирним мітингом під стінами Харківської міської ради.

"Це не відповідає жодним європейським стандартам. Те, що сьогодні центр одного з найбільших міст України перегороджений трамваями, те, що половина опозиції не могла пройти – Кернес плюнув в обличчя всім харків'янам, мешканцям того міста, мером якого він начебто є. І не він є сценаристом цього. Сценарист у цій країні є один. Його ім'я – Віктор Янукович, який панічно боячись акції опозиції, згоден будь-яким чином перешкоджати. Але така дурість керівників не може перешкодити людям, які прийшли висловити свою позицію. Неможливо уявити таку акцію на підтримку Партії регіонів у Львові. Але те що відбувається у Харкові є свідченням того, що Україна є єдиною", - розповів Gazeta.ua народний депутат України Андрій Парубій.

Зараз ви читаєте новину «"Більшого дебілізму, ніж у Харкові, ніде не спостерігали": опозиція вивели на вулиці тисячі людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути