середа, 26 жовтня 2016 12:43

"Більшість посадовців часів Порошенка треба виганяти" - нардеп

"Більшість посадовців часів Порошенка треба виганяти" - нардеп
Фото: bat-donbass.com

Після втечі екс-президента Віктора Януковича до влади прийшли нові людей, багато з яких не можуть пояснити походження своїх статків.

Про це заявив народний депутат від "Самопомочі" Єгор Соболєв у коментарі "112 Україна".

"Більшість посадовців часів Порошенка теж треба виганяти. Це те, що відчувають усі громадяни. Зараз дуже важливо позбутися всіх міністрів, прокурорів, суддів, чиновників і народних депутатів, які не можуть пояснити своє майно. Ми вигнали людей Януковича. Тепер давайте виженемо усіх, хто награбував і не знає, як це пояснити", - сказав парламентарій.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Орган, у якому найбільше кандидатів на люстрацію

Він наголосив, що люстрація влади лише почалася. Для її ефективності необхідно повністю очистити український політикум. Для цього депутат пропонує ухвалити 3 законопроекти.

"У Верховній Раді сфокусуюся на законі про заборону балотуватися тим, хто не може пояснити своє майно. Про заборону політичної реклами - це основна зброя олігархів на виборах. І на законі про перехід до відкритих списків партій. Вони допоможуть очистити політику. Саме з неї починається корупція і нею прикривається", - зазначив політик.

Закон про очищення влади прийняли у жовтні 2014-го. За 2 роки в Україні люстрували 938 осіб, серед них – 40 служителі закону.

Зараз ви читаєте новину «"Більшість посадовців часів Порошенка треба виганяти" - нардеп». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути