вівторок, 26 вересня 2017 17:12

Більше на 140 грн: назвали мінімальну пенсію після реформи

Більше на 140 грн: назвали мінімальну пенсію після реформи
Мінімальна гарантована пенсія після ухвалення реформи збільшиться на 11% і становитиме 1452 грн. Фото: bigmir.net

Мінімальна гарантована пенсія, в разі ухвалення пенсійної реформи, збільшиться на 11% і становитиме 1452 грн.

Про це повідомила прес-служба комітету Ради з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення з посиланням на голову комітету Людмилу Денісову.

"Для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, із 1 жовтня виплати збільшаться на 140 гривень, або на 11 відсотків", - сказала Денисова.

У разі схвалення реформи, з 1 жовтня прожитковий мінімум для пенсіонерів, які мають повний страховий стаж, становитиме 1452 грн, а не 1312, як зараз.

Пенсійна реформа передбачає надання гарантій для інвалідів із дитинства, дітей-інвалідів, пенсіонерів, які не мають повного стажу, і осіб, які не мають права на пенсію і отримують зараз 949 грн.

Кількість таких громадян на сьогодні - близько 1 млн осіб. Розмір пенсії для них збільшиться на 45% і становитиме 1373 грн, повідомила Денісова.

З 1 жовтня для 5,6 млн пенсіонерів пенсії в середньому збільшаться на 692 грн, також розповіла голова комітету.

Це станеться в результаті осучаснення або перерахунку пенсії з урахуванням показника середньої заробітної плати за 3 останні роки. Для 600 тис. пенсіонерів скасовується 15% обмеження виплати пенсій. Для 104 тис. жінок, які достроково вийшли на пенсію в 55 років, - скасовується зменшення розміру пенсій.

"Пенсія є об'єктом індексації. В реформі прописано, що з 2019 року індексація відбуватиметься автоматично. Не знадобиться приймати окремі рішення уряду або Верховної Ради України: на 50 відсотків від зростання споживчих цін і на 50 відсотків - від зростання середньої заробітної плати за 1 календарний рік. А з 2021 року - за 3 попередні календарні роки", - сказала Денісова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Гройсман обіцяє найбільше економічне зростання у світі

Верховна Рада 13 липня 2017 року ухвалила в першому читанні законопроект про пенсійну реформу. Прем'єр-міністр Володимир Гройсман закликав депутатів прийняти реформу наступного пленарного тижня - 3 жовтня.

Зараз ви читаєте новину «Більше на 140 грн: назвали мінімальну пенсію після реформи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути