субота, 04 серпня 2012 05:18

Білорусь вислала посла Швеції

Білорусь вислала посла Швеції

Білорусь вислала посла Швеції за його дії в підтримку демократії, повідомив в п'ятницю шведський міністр закордонних справ.

"Режим Лукашенка в Білорусі вирішив вислати нашого посла", - сказав Карл Більдт журналістам.

"Вони висунули звинувачення в адресу нашого посла. Звинувачення безпідставні. По суті, мова йде про участь Швеції у захисті демократії та прав людини в Білорусії ".

Міністр сказав, що Мінськ поставив в провину шведському послу зустрічі з лідерами білоруської опозиції.

Білоруський МЗС сказав, що не видворяли посла Швеції, а відмовився продовжити йому акредитацію за те, що Мінськ назвав деструктивною діяльністю.

"Білоруська сторона не видворяла посла Швеції. Пріняторешеніе про непродовження його акредитації в Білорусі ", - сказав прес-секретар МЗС Андрій Савіних.

"Пан (Стефан) Еріксон працював в Мінську сім років. За цей час його діяльність була спрямована не на зміцнення, а на руйнування білорусько-шведських відносин ".

Більдт сказав, що офіційний Стокгольм не вітає очікуваний приїзд посла Білорусії і попросив покинути країну двох співробітників білоруської дипмісії.

Член ЄС і НАТО Швеція опинилася в центрі уваги в Білорусії в липні дні після того, як прилетів з боку Литви шведський літак скинув над білоруським райцентром Івенец плюшевих ведмедів з плакатами на захист свободи слова і прав людини.

Після цього президент Білорусії Олександр Лукашенко, якому Захід заборонив в'їзд і піддав санкцій за переслідування опозиції, звільнив начальників ППО і прикордонслужби і наказав надалі застосовувати зброю до порушників кордону.

Зараз ви читаєте новину «Білорусь вислала посла Швеції». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

11

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути