субота, 24 липня 2021 14:10

Білий дім назве кандидатів на посаду посла в Україні

Білий дім назве кандидатів на посаду посла в Україні
У США хочуть обрати посла, який має досвід. Фото: Reuters

У США продовжується процес відбору посла в Україні.

Білий дім в найближчі тижні оголосить кандидатів, сказав тимчасовий повірений у справах США в Україні Джордж Кент в інтерв'ю "Суспільному".

У кінці терміну президента Дональда Трампа 80 країн було без послів. У Джо Байдена мають намір визначити посла для України під час першої хвилі призначень. В Україні традиційно працювали дипломати з досвідом у зовнішній політиці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Київ не підготувався до зустрічі Зеленського й Байдена - Безсмертний

"Ми зараз в процесі відбору посла, це пріоритет адміністрації Байдена - перша хвиля призначень послів включати України. Але в кінці каденції попередньої адміністрації було 80 країн без американських послів, у багатьох з цих країн - політичні призначенці, в Україні ж традиційно працювали дипломати з досвідом у зовнішній політиці. Тому я впевнений, що в найближчі тижні Білий дім оголосить кваліфікованого кандидата ", - сказав Кент.

Колишній посол України в США Валерій Чалий анонсував візит радника глави Держдепартаменту США Дерека Чолле. Ймовірною метою візиту може стати газопровід "Північний потік-2", написав Чалий в Twitter.

Зараз ви читаєте новину «Білий дім назве кандидатів на посаду посла в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути