четвер, 26 липня 2012 17:28

"Біда України в обмеженому інтелекті влади" - нардеп про Азарова

"Біда України в обмеженому інтелекті влади" - нардеп про Азарова
Ярослав Кендзьор: "Слова Азарова про Шевченка цілком у стилі Януковича". Фото: www.zaukrainu.org

Вся біда сьогоденного життя України у низькому рівні освіченості та культурності представників влади.

Про це Gazeta.ua сказав народний депутат Ярослав Кендзьор, коментуючи слова прем'єр-мінітсра Микола Азарова про те, що Тарас Шевченко писав малоросійською мовою.

"Це невігластво людини, яка є унікальною у своєму роді — це єдиний у світі прем'єр-міністр, який не володіє мовою держави, якою він керує. Так що цій людині брати на себе сміливість коментувати, якою мовою писав Шевченко не варто. І взагалі, чи він знає, хто такий Шевченко? Може він мав на увазі футболіста Андрія Шевченка? Це просто смішно. Бо я переконаний, що він "Кобзаря" у руках не тримав", - сказав нардеп.

Він підкреслив: "Так, Шевченко писав деякі свої повісті російською мовою. Але це якраз говорить про багатосторонність Шевченка, що він знав не тільки свою рідну українську мову, він знав і багато інших слов'янських мов".

Кендзьор також наголосив, що такого роду заява Азарова цілком у стилі президента України Віктора Януковича, який також не відрізняється глибокими знаннями літератури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: За "малоросійську" мову прем'єру погрожують влаштувати "Україну без Азарова"

"Це у стилі нашого президента, який так само інколи береться оцінювати якісь літературні явища і може таких шедеврів понакидати, що вже збірку можна складати. Наприклад, його слова про Гулака — АртЕмовського, чи про поета Чехова, та багато інших шедеврів. Це говорить про інтелектуальний рівень нашої сьогоднішньої влади", - пояснив він.

Нардеп наголосив: "Представники влади не знають мови своєї держави, мови яка в Конституції зазначена як єдина державна мова, вони не знають історії своєю держави, вони не знають традицій, вони не знають української пісні. Для Віктора Януковича найпопулярніша пісня — це "Вышел в степь донецкую парень молодой" - така от українська народна пісня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров розповів, що уряд Януковича зробив для розвитку української мови

"І в цьому то якраз і криється вся біда нашої держави, нашого сьогоднішнього життя — у обмеженому інтелекті наших, так би мовити, керівників держави", - підкреслив Кендзьор.

Водночас він не згоден із тим, що Азаров має вибачитися за "малоросійську" мову, про що казали у Народному русі України. Від цього, на думку нардепа, нічого не зміниться.

"Якби це була нормальна культурна людина, якби він хоч би розумів, хто такий був Шевченко, то він би просто не посмів таких речей казати, бо передбачав би, що з нього просто сміятимуться, реготатимуть і анекдоти розповідатимуть про нього", - підсумував нардеп.

Зараз ви читаєте новину «"Біда України в обмеженому інтелекті влади" - нардеп про Азарова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути