четвер, 08 вересня 2011 15:38

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Безглуздо далі слухати справу - у ній немає доказів винуватості Тимошенко - адвокат

Безглуздо далі слухати справу - у ній немає доказів винуватості Тимошенко - адвокат

Судді Родіону Кірєєву та прокуратурі даремно платять гроші, адже у справі проти Юлії Тимошенко немає складу злочину.

Про це сказав адвокат екс-прем'єра Микола Сірий на брифінгу у Печерському суді під час технічної перерви.

"Юлія Володимирівна сьогодні подала клопотання щодо скасування справи проти неї. Клопотання було обговорено в суді засіданні. Суддя Кірєєв відправився до нарадчої кімнати, розглянув це клопотання і відхилив його. Він відмовився закрити кримінальну справу, пославшись на відповідні норми кримінального закону в неналежному трактуванні", - розповів адвокат.

Сірий зазначив, що ситуація абсолютно проста - "якщо у справі немає жодного доказу, який підтверджує склад злочину, то з точки зору здорового глузду і з точку зору загальних вимог кримінально-процесуального кодексу - немає потреби надалі продовжувати розгляд цієї кримінальної справи".

"Немає потреби платити гроші судді, який веде цю справу, немає потреби платити бюджетні гроші прокуратурі, яка начебто висуває обвинувачення, немає потреби всім нам займатися цим, якщо у справі немає жодного докузу, який би підтверджував склад злочину", - переконаний захисник Тимошенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Захист Тимошенко просить пустити до суду пресу

"Юлія Володимирівна вчора і сьогодні під час подання цього клопотання з чіткістю зазначила, що доказів, які б підкріплювали склад злочину - немає. Про це саме сказали і адвокати - що немає жодного доказу, який би підтверджував наявність перевищення повноважень", - наголосив Сірий.

"Більше того, в матеріалах кримінальної справи є абсолютно чіткі докази невинуватості Юлії Володимирівни. Більше ніж достатньо підстав для закриття кримінальної справи, але здоровий глузд вірогідно не працює і суддя вчергове відмовив у клопотанні. Таким чином він виявив бажання далі продовжувати абсолютно безглуздий розгляд цієї справи", - продовжив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Хрещатику знову б'ються - "Беркут" не дає прихильникам Тимошенко встановити намети

Адвокат також наголосив, що з таким наповненням і з такою аргументацією клопотання було подано сьогодні вперше.

"Якщо немає доказів, які підтверджують хоча б одну складову злочину, то немає сенсу в кримінально-процесуальному провадженні. Базовий принцип Конституції - це принцип презумпції невинуватості. До сьогоднішнього дня прокуратура не принесла доказів винуватості. Який сенс далі слухати цю справу?", - підсумував захисник Тимошенко.

Зараз ви читаєте новину «Безглуздо далі слухати справу - у ній немає доказів винуватості Тимошенко - адвокат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

19

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути