вівторок, 17 червня 2014 14:08

Бездіяльність Ахметова — це спротив Коломойському - експерт

Бездіяльність Ахметова — це спротив Коломойському - експерт
Фото: lenta.ru

Ахметов не фінансує АТО, тому що розцінює це як підтримку Ігоря Коломойського. Нагадаємо, що губернатор Дніпропетровщини з початку безладів на Донбасі став активним борцем з російськими найманцями, не шкодуючи для цього власних коштів.

Таку думку політолог Кость Бондаренко висловив в коментарі Gazeta.ua.

"З точки зору Ахметова підтримати військових, які здійснюють на сході країни антитерористичну операцію, означає вкласти гроші в підтримку Коломойського. А значить - створити додатковий ризик для себе та для свого бізнесу. Ахметов, насамперед, чинить спротив Коломойському. Особливо враховуючи апетити Ігоря Валерійовича щодо активів Ахметова. Він (Коломойський - ред.) не та людина, яка з патріотичних міркувань буде щось фінансувати. В даній ситуації в основі його дій лежить бізнес розрахунок. Наводячи порядок в східних регіонах, Коломойський розуміє, що може стати некоронованим королем зачищеного Донбасу", - вважає експерт.

На думку Бондаренка, повернути свій вплив в Донецькому регіоні Ахметову вже не вдасться.

"Ахметов розуміє, що за будь-якої ситуації: чи то переможе Коломойський, чи бойовики, він втрачає Донбас. Фактично Ахметов вже його втратив. Тому зараз він займається порятунком тих активів, які ще можна врятувати", - вважає експерт.

Бондаренко пояснив, що нинішня мовчанка олігарха пов'язана з тим, що "він вже все сказав".

"Ахметов контролював ситуацію на Донбасі приблизно до початку травня. І чекав, коли київська влада звернеться до нього з пропозицією переговорів щодо гарантій його бізнесу. Тоді він міг би своїми силами втримати і вирішити ситуацію в Донецькому регіоні. Але з початку травня ситуація вийшла з-під його контролю. І сьогодні бойовики воюють не тільки проти київської влади, але й проти представників великого бізнесу. Ахметов зрозумів, що навряд чи може щось зробити на Донбасі", - зауважив експерт.

Політолог також сумнівається в тому, що Ахметов має домовленості з Москвою. "У нього ніколи не було безхмарних стосунків з Росією, Путіним чи Кремлем", - сказав Бондаренко.

Нагадаємо, що протягом усього часу, коли на Донбасі точаться воєнні дії, місцевий олігарх Рінат Ахметов зробив кілька звернень, в яких засудив дії бойовиків. Проте ні фінансової підтримки, ні якихось інших практичних спроб щодо залагодження ситуації в Донецькому регіоні Ахметов не зробив. Після поглиблення кризи він залишив Донбас та перебрався до Києва.

Зараз ви читаєте новину «Бездіяльність Ахметова — це спротив Коломойському - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути