вівторок, 08 листопада 2011 22:27

Берлусконі пообіцяв піти у відставку

Берлусконі пообіцяв піти у відставку

Прем'єр-міністр Італії Сильвіо Берлусконі піде у відставку після того, як будуть прийняті заходи, спрямовані на стабілізацію економічної ситуації в країні, повідомляє телеканал Sky TG24 з посиланням на заяву президентського Квірінальського палацу.

Глава уряду у вівторок ввечері обговорив з президентом Республіки Джорджо Наполітано ситуацію, що склалася в уряді після того, як Палата депутатів національного парламенту прийняла фінансовий звіт уряду за 2010 рік.

Голосування по фінзвіту, який має велике значення для формування держбюджету, показало, що Берлусконі втратив більшість голосів у парламенті.

За документ з 630 депутатів проголосували 308 представників правлячої більшості. Опозиція голосування проігнорувала. На думку місцевих аналітиків, це свідчить про те, що в разі винесення на порядок денний питання про довіру уряду, кабмін може його не отримати.

"Голова Ради міністрів продемонстрував главі держави своє розуміння наслідків сьогоднішнього голосування у Палаті депутатів і в той же час висловив серйозну стурбованість у зв'язку зі строковою необхідністю вжиття заходів щодо стабілізації, відповідно до очікувань європейських партнерів", - йдеться в повідомленні канцелярії президента.

У тексті наголошується, що "після прийняття цих заходів глава уряду здасть свій мандат".

Італія, яка є третьою економікою Європи, в даний час переживає серйозні фінансово-економічні труднощі.

Зараз ви читаєте новину «Берлусконі пообіцяв піти у відставку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути