субота, 29 травня 2021 02:27

Білоруські санкції. Кулеба пообіцяв допомогу українським компаніям

Білоруські санкції. Кулеба пообіцяв допомогу українським компаніям
Кулеба: Україна була готова до сценарію з білоруськими санкціями. Фото: day.kyiv.ua

Міністерство закордонних справ допомагатиме українським компаніям, які постраждають від білоруських санкцій, знайти альтернативні ринки продажу їхніх товарів.

"Я хочу сказати, що будь-яка українська компанія, яка постраждає від білоруських санкцій, має одразу звернутися до Міністерства закордонних справ і ми разом з торговельним представником України знайдемо і докладемо всіх зусиль для того, щоб знайти цій компанії альтернативний ринок продажу її товарів", - сказав глава МЗС Дмитро Кулеба у програмі "Свобода Слова Савіка Шустера".

Кулеба поінформував, що влада прораховувала, що Білорусь захоче зробити щось у відповідь на припинення авіасполучення. Міністр запевнив, що Україна була готова до цього сценарію.

Глава МЗС звернув увагу, що Україна не застосовувала жодних економічних санкцій проти Білорусі, і що влада використовувала інші інструменти тиску.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Україна закрила авіасполучення з Білоруссю. Заборона в дії

"Це Білорусь вирішила застосувати механізм індивідуальних санкцій… Якщо хоч одна компанія постраждає, ми будемо її захищати", - підкреслив Кулеба.

23 травня білоруська влада вдалася до примусової посадки літака компанії Ryanair з Афін до Вільнюса під приводом можливого теракту на борту. Після посадки був затриманий опозиційний білоруський журналіст Роман Протасевич.

Неформальний саміт ЄС погодився запровадити нові санкції проти чиновників апарату Олександра Лукашенка та низки компаній, а також обмежити авіасполучення з Білоруссю.

Україна припинила авіасполучення з Білоруссю з 26 травня.

Зараз ви читаєте новину «Білоруські санкції. Кулеба пообіцяв допомогу українським компаніям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути