Ексклюзиви
середа, 03 липня 2013 16:30

"Біжи, Захарченко!" - жителі Львова з малими дітьми пікетують міліцію
8

Близько 60 львів'ян присвятили сьогодні свою обідню перерву пікету міліції. Вони прийшли під обласне управління МВС та простояли тут з 13 до 14 год. із різними плакатами проти свавілля міліції: "Покарайте винних", "Припиніть свавілля міліції", "Ганьба!", "Біжи, Захарченко!". Молоді люди принесли із собою зображення зґвалтованої 29-річної Ірини Крашкової із села Врадіївка на Миколаївщині, Міністра внутрішніх справ, підозрюваних у зґвалтуванні міліціонерів. Сьогодні - другий день протестних акцій під обласною міліцією.

Врадіївських міліціонерів підозрюють ще в одному зґвалтуванні і вбивстві

"Учора нас було десять. Сьогодні в шість разів більше, - після мовчазного стояння звернувся до присутніх організатор акції Богдан. - Ми не виправимо ситуації однією акцією. Але ми повинні показати, що не всі в цій країні виродки, що є нормальні люди. Місяць тому Україна вже повставала на акціях, і що з того? Традиційні методи себе вичерпали. Треба змінити підхід. У нас є такий чудовий засіб самоорганізації як Фейсбук. Ми залучимо інші обласні центри. Треба читати, думати, радитися, бути активними. Але я не збираюся нікого переконувати. Ми всі розуміємо, що це вже майже кінець..."

Мітинг у Врадіївці завершився, та люди не розходяться. Ситуація напружена

Люди узяли з собою бутерброди, випічку, присіли на бордюрах біля пам'ятника Юрію Змієборцю коло управління. Руслана дізналася про акцію з інтернету, прийшла сюди з грудною дитиною. Ростислав Паранько, викладач класичних мов з Українського Католицького університету прийшов із дворічною дочкою Богданою.

"Я виховую доньку. І у мене сьогодні одна вимога: правоохоронні органи повинні захищати, а не гвалтувати".

Зараз ви читаєте новину «"Біжи, Захарченко!" - жителі Львова з малими дітьми пікетують міліцію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

40

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути