Ексклюзиви
вівторок, 02 липня 2013 14:01

Спецтема: Жорстоке зґвалтування на Миколаївщині

Мітинг у Врадіївці завершився, та люди не розходяться. Ситуація напружена

Мітинг у Врадіївці завершився, та люди не розходяться. Ситуація напружена
Під прокуратурою залишається кілька сотень людей. Фото: newsradio.com.ua

Мітинг у селищі Врадіївка, що на Миколаївщині, завершується, та люди надалі вимагають від правоохоронних органів об'єктивного розслідування зґвалтування та побиття жінки.

Про це Gazeta.ua розповів народний депутат від ВО "Свобода" Едуард Леонов, який присутній на місці події.

"Зараз закінчився стихійний мітинг, на який люди зібралися самі. Ми намагалися зробити все, аби не було жодних ексцесів, щоби ніхто не постраждав з мирних людей і щоби міліція, яка себе дискредитувала в цьому районі, не вдавалася до якихось неправильних дій", - розповів нардеп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жертву врадіївський садистів доставили у миколаївську лікарню на вертольоті

За його словами, у цей момент біля міської прокуратури зібралося кілька сотень людей. Вони по черзі заходять до будівлі, аби написати заяву.

"Наразі я особисто тримаю двері до місцевої прокуратури, щоби двері не зачинили і у людей була можливість зайти до прокуратури і написати заяву про скоєння злочинів міліцією", - пояснив "свободівець".

Водночас, Леонов не виключає, що нічні події, коли мешканці Врадіївки штурмували райвідділок міліції, можуть повторитися.

"Ситуація дійсно напружена. Вона вже поза будь-якими межами. Вчора люди зібралися під відділом міліції, намагаючись припинити злочини. В результаті, зараз цей відділок схожий на катакомби та руїни. І ситуація може повторитися у будь-який момент", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У соцмережі знайшли одного з підозрюваних у "врадіївському зґвалтуванні" і побажали йому "здохнути"

Він зауважив, що головна вимога людей - "затримати злочинця, на якого прямо вказала жертва, і якого за дивними обставинами ніяк не можуть побачити правоохоронці". Йдеться про старшого лейтенанта Євген Дрижак.

Нардепи, які вже прибули і ще добироаються до місця події, мають на меті не допустити силового розгону мітингувлаьників, пояснив "свободівець". "Ми будемо контролювати ситуація, щоби, не дай Боже, міліція не вдалася до силових дій щодо людей", - підкреслив він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Миколаївщині мешканці штурмують райвідділок з вимогою покарати міліціонерів, які побили і зґвалтували жінку

Леонов додав: "Люди залякані. Жінки плачуть. Молоді дівчата взагалі ховаються після цієї події. Бо як з'ясувалося, за останні три роки тут відбулося не менше 5 випадків згвалтування. Кілька чоловіків в міліції скоротили собі життя. 7 людей травмовані. Просто жахлива ситуація. Люди дуже налякані за останні роки. І наше завдання зараз — підтримати їх, дати їм надію, показати, що вони не самі, що вся Україна допомагає їм впоратися з їхньою бідою".

Зараз ви читаєте новину «Мітинг у Врадіївці завершився, та люди не розходяться. Ситуація напружена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

76

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути