пʼятниця, 02 березня 2012 14:11

"Батьківщина" і Народний Рух ідуть на вибори єдиним списком

"Батьківщина" і Народний Рух ідуть на вибори єдиним списком

Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" та Народний Рух України (НРУ) підписали угоду про висунення єдиних кандидатів на мажоритарних округах і формування єдиного партійного списку для участі в парламентських виборах 2012 року.

"Ми підписуємо угоду, відповідно до якого ми не лише об'єднуємо і координуємо наші зусилля під час парламентських виборів, а й висуваємо єдиних кандидатів від наших політичних сил в мажоритарних округах, і - головне - ми прийдемо на вибори по одному партійному списку. Ми визначилися, що це буде список "Батьківщини", - сказав на прес-конференції в п'ятницю в Києві перший заступник голови "Батьківщини" Олександр Турчинов.

Турчинов зазначив, що питання формування списку, в тому числі його першої п'ятірки, буде вирішуватися під час проведення відповідного з'їзду, на якому будуть присутні члени партії "Батьківщина", представники Народного Руху України, "Народної самооборони", партії "Реформи і порядок".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тимошенко і Луценко благословили злиття своїх "політичних плодів"

"Я впевнений, що нинішня конфігурація буде розширюватися, і, врешті-решт, всі опозиційні сили об'єднаються в один потужний кулак", - сказав він.

У свою чергу, лідер НРУ України Борис Тарасюк зазначив, що підписаний документ є історичним і символізує єднання демократичних сил на майбутніх парламентських виборах.

"Я реалізую ті політичні рішення, які Народний Рух ухвалював уже багато років. Політрада Народного Руху ухвалила рішення: підписати цей документ з метою об'єднання наших зусиль на парламентських виборах. І ми висунули ідею, що це має відбуватися шляхом укладання загального списку на базі "Батьківщини", - зазначив він.

Тарасюк сподівається, що за прикладом НРУ підуть і інші партії, що входять до Комітету опору диктатурі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Тарасюка підтримали Тимошенко

Лідер НРУ також наголосив, що його партія не має наміру вливатися в "Батьківщину". "Ми залишаємо правосуб'єктність кожної з партій, які підписали угоду. Ми об'єднуємо наші зусилля на основі єдиного списку і беремо за основу список найбільш авторитетної партії, лідером якої є Юлія Тимошенко", - сказав він.

Віце-спікер Верховної Ради України Микола Томенко зазначив, що "Батьківщина" і Народний Рух ніколи не були опонентами і конкурентами. "Ідеологічно ми не просто близькі, а схожі в наших підходам до українських та європейських цінностей", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тарасюк сподівається на першу десятку в блоці демократичних сил

У свою чергу, голова парламентської фракції "БЮТ-Батьківщина" Андрій Кожем'якін зазначив, що депутати фракції "БЮТ-Батьківщина" і представники НРУ (обрані до парламенту за списками фракції "Наша України - Народна Самооборона") протягом останніх 4 років дуже плідно співпрацювали в українському парламенті.

Раніше спільну заяву про намір йти на вибори 2012 року єдиним списком підписали "Батьківщина" і партія "Реформи і порядок" (ПРП).

Зараз ви читаєте новину «"Батьківщина" і Народний Рух ідуть на вибори єдиним списком». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути