понеділок, 19 червня 2006 20:08

Баранівський хоче приватизувати "Массандру" - Москаль проти

Постійний представник Президента України в Криму Геннадій Москаль занепокоєний ситуацією, що склалася навколо Національного виробничо-аграрного об"єднання "Массандра". Про це повідомила радник Представництва Президента України в АРК Людмила Мохова.

За її словами, наскільки відомо, в.о. міністра аграрної політики Олександр Баранівський звернувся з листом до в.о. міністра економіки, де надав пропозиції щодо включення ряду підприємств до приватизації, в тому числі НВО "Массандра".

Постійний Представник звернувся до Президента України Віктора Ющенка та Кабміну з проханням не включати Національне виробничо-аграрне об"єднання "Массандра" в перелік підприємств, що підлягають приватизації, і зберегти унікальне виробництво.

Об"єднання "Массандра" засноване в 1897 році і є одним із стабільно працюючих підприємств не тільки Криму, але й України. Головний завод виробляє марочні десертні і міцні вина, багато з яких на міжнародних конкурсах і виставках відзначені золотими медалями.

У його підземних галереях знаходиться унікальний в світі музей - винотека, що зберігає зразки виноробства, починаючи з хересу де ля Фронтьєра врожаю 1775 р., портвейну червоного "Лівадія" 1894 р., загалом більше мільйона пляшок колекційних вин різних марок і століть.

На сьогодні об"єднання "Массандра" має 4 тисячі гектарів виноградників і щороку виробляє більше 10 млн пляшок елітного вина, з яких 65% йдуть на експорт, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Баранівський хоче приватизувати "Массандру" - Москаль проти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути