четвер, 14 січня 2010 11:28

Балога перед виборами вирішив попрацювати на Ющенка

Балога перед виборами вирішив попрацювати на Ющенка

Лідер партії "Єдиний центр" вважає, що кандидати в президенти України Анатолій Гриценко, Юрій Костенко і Арсеній Яценюк повинні закликати своїх прихильників підтримати в першому турі діючого президента Віктора Ющенка.

"У нинішній ситуації трійка Гриценко-Костенко-Яценюк для протидії загрозі встановлення авторитаризму повинна закликати своїх прихильників підтримати діючого президента, як людину з найбільшим рівнем довіри в таборі демократів.

Зробити це слід негайно, не чекаючи результатів першого туру голосування. У другому турі які-небудь подібні заклики вже не матимуть анінайменшого значення", - говориться у коментарі Балоги, обнародуваному прес-службою "Єдиного центру".

Балога вважає, що у разі перемоги на виборах президента політика, який в теорії і на практиці сповідує авторитарний стиль правління, велика частка провини в цьому буде за тими кандидатами, які позиціонують себе як переконані демократи і щирі патріоти.

"Самовпевнена віра у власну обраність, взаємну недовіру і спроби перехитрити конкурента, якими відмічені кампанії кандидатів-"демократів", у результаті призвели до реальної загрози встановлення в країні авторитаризму", - переконаний він.

Балога вважає, що виборці, які сповідують демократичні цінності, повинні висувати претензії до трійки претендентів, які відхрестилися від можливості провести переговори про консолідовані зусилля з Ющенком.

Адже їх власних ресурсів - особових, штабних, організаційних - було явно недостатньо навіть для виходу в другий тур, не кажучи про одноосібну перемогу.

"Гриценко побудував кампанію на вихвалянні себе особисто і своїх власних якостей, в які, за його уявленням, неодмінно повинні були повірити українці.

Костенко більше просував своє ім"я і бренд очолюваної ним партії, що вказувало на його бажання не перемогти в президентській кампанії, а отримати реванш на виборах у Верховну Раду.

Яценюк вже наприкінці літа остаточно заплутався в пріоритетах власної програми, а завдяки старанням російських політтехнологів в його риториці стали чутися неодиктаторські нотки", - вважає Балога.

Зараз ви читаєте новину «Балога перед виборами вирішив попрацювати на Ющенка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути