Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 10:20

Балога і "Регіони" домовилися про Конституцію - політолог

Проект змін в Конституцію України, запропонований представниками Партії регіонів, є ні чим іншим, як превентивним кроком технологів секретаріату президента України, а також черговою піар-акцією Партії регіонів, вважає директор Агентства моделювання ситуацій Віталій Бала.

"У цьому проекті є дві складові. По-перше, як мені здається, даний документ певним чином "простимульований" з Банкової для того, щоб БЮТ не домовився з "регіоналами" про перехід до парламентської форми правління.

По-друге, це чергова піар-акція "регіоналів", направлена на мобілізацію власного електорату у вигляді чергового повернення до тем державності російської мови, неприєднання до НАТО і так далі", - цитує Балу прес-служба народного депутата Олександра Фельдмана (фракція БЮТ) в четвер.

Експерт також відзначив, що зміни в Конституцію повинні бути внесені виключно в парламенті і до чергових виборів глави держави.

"Обговорення напрацювань змін в Основний закон повинне відбуватися виключно в стінах парламенту, а не в якому-небудь органі при президентові. Причому, бажано, щоб нова Конституція була прийнята ще до виборів президента. Очевидно, що в зміненому Основному законі будуть істотно урізані повноваження президента і буде чітко прописаний перехід до парламентської форми правління. Це необхідно для нівеляції сенсу майбутньої війни політиків за пост "головного у країні", - відзначив Бала, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Балога і "Регіони" домовилися про Конституцію - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути