понеділок, 01 грудня 2008 08:35

Балога чекає від ЄС зустрічного кроку

Голова Секретаріату Президента Віктор Балога не виключає, що Україні доведеться переглянути своє рішення про безвізовий режим з країнами Євросоюзу, якщо той не зробить крок назустріч Україні в цьому питанні.

Про це він заявив в інтерв"ю телеканалу ICTV в неділю.

Балога нагадав, що у 2005 році Україна пішла на лібералізацію відносин з Брюселем і ухвалила рішення про безвізовий режим з країнами ЄС. При цьому, як наголосив керівник Секретаріату, керівництво України так само чекає кроків назустріч і від Європейського Союзу в спрощенні візового режиму.

"Пройшло вже більше трьох років і ми сподіваємося, що в найближчий перспективі це питання буде знято з порядку денного", - сказав він. При цьому Балога зауважив, що в іншому випадку "нам також буде потрібно переглянути свою позицію відносно рішення, прийнятого у 2005 році".

"Стоїть питання не про жорсткість, а про те, що ми чекаємо також рішень, адекватних тим, які прийняла Україна у 2005 році", - пояснив Балога.

Зараз ви читаєте новину «Балога чекає від ЄС зустрічного кроку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути