середа, 10 липня 2024 08:12

Спецтема: Війна Росії проти України

Байден зробив гучну заяву про війну в Україні

Байден зробив гучну заяву про війну в Україні
Президент США Джо Байден зробив потужну заяву на підтримку України. Фото: eastnews.ua

Україна здатна зупинити російського диктатора Володимира Путіна у прагненні знищити її.

Про це президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив на відкритті саміту НАТО у Вашингтоні, передає Reuters.

"Агресивна путінська війна проти України триває. Путін хоче не менш як підпорядкування України й кінця українській демократії, знищення її людей, культури. Стирання України з лиця землі. Ми знаємо, що Путін не зупиниться на Україні, але не думайте хибно. Україна може і зупинить Путіна", - сказав він.

Звертаючись до союзників по НАТО, Байден відзначив, що вони разом створили глобальну коаліцію на підтримку України, а Росія вже зазнає поразки в цій війні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Столтенберг озвучив єдиний спосіб спинити війну в Україні

"Минуло понад два роки війни, яку обрав Путін. І його втрати приголомшливі. Понад 350 тис. російських військовослужбовців мертві чи поранені. Багато молодих людей залишили Росію, тому що більше не бачать свого майбутнього там. А Київ, який мав би здатися за п'ять днів, пам'ятаєте коли ми говорили про це? Стоїть і існує сьогодні - через два роки! Ми знали, що Путін був упевнений, що НАТО зламається, не витримає. Але сьогодні НАТО сильніше, ніж будь-коли у своїй історії", - наголосив президент США.

Міністр оборони Нідерландів під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським в Одесі наголосив на важливості військової підтримки нашої держави, зокрема в постачанні літаків F-16.

Зеленський акцентував, що Україна чекає на прибуття нідерландських винищувачів F-16, які допоможуть закрити українське небо та запобігти атакам РФ на наші міста та громади.

Зараз ви читаєте новину «Байден зробив гучну заяву про війну в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути