Ексклюзиви
вівторок, 07 грудня 2021 06:34

Байден зідзвониться із Зеленським після розмови з Путіним – МЗС

Байден зідзвониться із Зеленським після розмови з Путіним – МЗС
Володимир Зеленський та Джо Байден у Глазго. Фото: twitter.com/ZelenskyyUa

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден проведе телефонну розмову з українським колегою Володимиром Зеленським вже після спілкування із головою Кремля Володимиром Путіним.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу ICTV.

"Президент говорив з держсекретарем США. Після того, як відбудеться розмова Байдена з Путіним, ми теж дізнаємося, про що там йшлося. Тобто, далі будуть контакти на високому та найвищому рівні. У нас у цьому плані зі США налагодився дуже відвертий, динамічний та довірливий діалог", - сказав Кулеба в програмі "Свобода слова".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія сама повинна піти на деескалацію у відносинах з Україною - Блінкен

Міністр заперечив інформацію ЗМІ, що Байден та Зеленський говоритимуть перед дзвінком з президентом Росії. Пояснив: план полягав у тому, що до розмови Зеленський поспілкується з держсекретарем США Ентоні Блінкеном, а після дзвінка – відбудеться розмова президентів.

Зеленський повідомив, що у розмові з Блінкеном "узгодили позиції".

"Узгодили позиції з Блінкеном перед розмовою президентів Байдена та Путіна. Домовилися й надалі діяти спільно та скоординовано. Вдячний стратегічному партнеру й союзнику – США за незмінну підтримку нашого суверенітету й територіальної цілісності. Нічого про Україну без України", - написав президент у Twitter.

Президенти Джо Байден і Володимир Путін поспілкуються по відеозвʼязку 7 грудня, щоб обговорити Україну та інші теми. Це підтвердили 4 грудня Білий дім і Кремль.

Зараз ви читаєте новину «Байден зідзвониться із Зеленським після розмови з Путіним – МЗС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути