четвер, 24 січня 2013 23:47

Азербайджан нас обійшов, звільнивши низку політв'язнів – Соболєв

Азербайджан нас обійшов, звільнивши низку політв'язнів – Соболєв
Фото: tymoshenko.ua

Опозиційна частина української делегації в ПАРЄ, за допомогою вже сформованих 5 чітких критеріїв щодо політичних в'язнів, на наступних сесіях спробує використати це таким чином, аби вони допомогли українським політичним в'язням в Україні.

Про це в коментарі Gazeta.ua повідомив заступник голови фракції "Батьківщини" Сергій Соболєв.

Коментуючи заяву УДАРу , який дивується, що члени української делегації в ПАРЄ від "Батьківщини" не підтримали резолюції по політичних ув'язнених в Азербайджані і також закликали опозиціонерів бути послідовними, він сказав: "Навпаки, всі представники "Батьківщини" якраз виступили з питання моніторингу ситуації в Азербайджані, це так званий щорічний моніторинг".

Окрім того він додав, що "вперше в резолюції моніторингового комітету окремим розділом зазначається наявність політичних в'язнів. Більше того, в резолюції моніторингового комітету вказано на необхідність їх звільнення. Також там проаналізовані ряд політичних в'язнів, які були звільнені буквально в грудні минулого року по амністії президента Азербайджану Алієва".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович: Україна підпише Угоду про асоціацію з ЄС у листопаді 2013 року

"Нажаль, залишається за інформацією моніторингового комітету ще цілий ряд політичних в'язнів, резолюція це врахувала. Так само резолюція врахувала непрозорість виборів питання судочинства, практично всі питання схожі з українськими, але, нажаль, Азербайджан нас тут обійшов, бо президент Алієв пішов на те, аби звільнити цілий ряд політв'язнів, серед них журналісти, політики, чого не можна сказати про нашого президента, про нашу систему судочинства. Тому стверджувати, що ми не голосували – це не правда", - зауважив він.

"Була ще доповідь стосовно політичних в'язнів (яку робив автор попередньої резолюції), де чітко визначено термінологію, хто такі політичні в'язні. Стосовно цієї доповіді були розбіжності, в тому числі, і в нашій фракції, оскільки в ній були перераховані ряд прізвищ, які визнані міжнародними організаціями, як такі особи, які відносяться до крайніх ісламістських терористичних організацій. А брати на себе гріх, і голосувати за такий список, я не міг. Саме тому, виступаючи на сесії з цього питання, я наголосив, що інформація повинна бути прийнята до відома і після ретельної перевірки даних можна буде зробити висновок", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рибак божиться, що кликав нардепів на позачергову сесію

Зокрема Соболєв наголосив, що за даними азербайджанських незалежних адвокатських організацій в країні існує понад тисячу політичних в'язнів. Також він сказав, що тепер є 5 чітких критеріїв щодо політичних в'язнів, тому на наступних сесіях опозиція спробує використати це таким чином, аби по цих критеріях низку політичних в'язнів в Україні визнали такими.

Зараз ви читаєте новину «Азербайджан нас обійшов, звільнивши низку політв'язнів – Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути