Ексклюзиви
понеділок, 22 травня 2017 10:47

Азарова заочно судитимуть

Азарова заочно судитимуть
ГПУ хоче заочного суду над екс-прем'єром Миколою Азаровим (на фото перший справа). Він керував урядом з березня 2010 по січень 2014 року. Фото: УНІАН

Генеральна прокуратура направила до суду клопотання про дозвіл на заочне засудження екс-прем'єр-міністра Миколи Азарова.

Про це заявив генпрокурор Юрій Луценко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Що стосується Азарова - ми закінчили розслідування і передали до Печерського суду клопотання про дозвіл на заочну форму засудження", - розповів Луценко.

Він додав, що така сама ситуація у справі колишнього міністра енергетики та вугільної промисловості Едуарда Ставицького.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров зберігав антикваріат у господарських сумках

Микола Азаров обіймав посаду прем'єр-міністра з 11 березня 2010 року по 28 січня 2014-го. Після Євромайдану в лютому 2014 року виїхав з країни. Неодноразово виступав на російському телебаченні. Нині проживає на території РФ.

Генпрокуратура пред'явила Азарову звинувачення - "зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки".

За версією прокуратури, екс-прем'єр незаконно припинив восени 2012 року перевірку порушень у діяльності держпідприємства "Антонов". У результаті державі були завдані збитки на суму понад 37 млн ​​грн. Суд за клопотанням прокуратури дав санкцію на його арешт.

24 березня 2014 року Генпрокуратура оголосила Едуарда Ставицького в розшук. Його підозрюєть у розкраданні коштів в особливо великому розмірі.

Зараз ви читаєте новину «Азарова заочно судитимуть». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути