середа, 23 червня 2010 18:30

Азаров забезпечить віце-прем"єрів літаками за рахунок бюджету

Азаров забезпечить віце-прем"єрів літаками за рахунок бюджету

Прем'єр Микола Азаров заявляє, що дозволить першому віце-прем'єру користуватися чартерним літаком за кошти бюджету.

Про це він заявив, відповідаючи на питання про поїздку Андрія Клюєва літаком підприємства "Україна", яке обслуговує перших осіб держави.

"Я не знаю, звідки вам відомо, що цими літаками можуть користуватися тільки президент, прем'єр, глава ВР", - сказав Азаров.

"Ваша ж власна публікація, у якій говорилося про цей нібито незаконний політ Клюєва, говорить про те, що документ цей із грифом "таємно". Ви мені скажіть спочатку, як вам потрапив у руки цей документ? Я його не секретив, я про його існування взагалі не знав", - підкреслив прем'єр, зазначивши, що постанова про користування літаками авіапідприємства "Україна" трьома першими особами була підписана попереднім урядом.

"Коли ми працювали з Віктором Федоровичем (Януковичем) в уряді, я не пам'ятаю, щоб він приймався. Чому не пам'ятаю? Тому що літак - це ж не розкіш, перепрошую за банальну фразу - а засіб пересування", - заявив Азаров.

Він підкреслив, що "час першого віце-прем'єра набагато дорожчий вартості літака".

"І рішення, що приймає перший віце-прем'єр, для країни коштує дорожче, тому я не пам'ятаю про таке рішення. Але член уряду може користуватися літаком цієї державної авіакомпанії тоді, коли необхідно терміново вилетіти - аварія там сталася або якийсь захід, на який необхідно вилетіти", - заявив Азаров.

На питання журналіста, чи не буде краще чиновникам літати рейсовими літаками, Азаров сказав: "Я ще раз повторюю, коли станете членом уряду, будете міркувати, що краще з огляду члена уряду".

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Азаров забезпечить віце-прем"єрів літаками за рахунок бюджету». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути