вівторок, 03 жовтня 2006 10:56

Азаров: з 2007-го Україна отримуватиме газ за меншою ціною, бо має козирі

Перший віце-прем"єр-міністр України, міністр фінансів Микола Азаров повідомив, що Україна наступного року одержуватиме газ за значно меншою ціною, ніж інші країни Європи, оскільки має серйозний козир, який використовуватиметься під час переговорів.

Про це Азаров сказав у понеділок, 2 жовтня, в ефірі телеканалу "1+1", пояснюючи різницю ціни на російський газ для України і країн Європи.

- Треба знаходити козир на переговорах, - сказав Азаров.

За його словами, таким козирем є газотранспортна система України.

-Україна має в своєму розпорядженні дуже серйозний козир. Вона має газотранспортну систему, якою Росія прокачує до Європи значні обсяги газу, - пояснив він.

При цьому перший віце-прем"єр порадив звернутися до попереднього керівництва НАК "Нафтогаз України" з проханням пояснити причину невикористання такого "козиря" на переговорах наприкінці 2005 - початку 2006 року.

- А ви запитайте у попередніх керівників "Нафтогазу", чому з ними так розмовляли, - порадив Азаров.

На думку першого віце-прем"єра, необхідно домовитися з Російською Федерацією про довгострокові поставки газу як мінімум на 3-4 роки. Він зазначив, що під час переговорів відбуватиметься пошук "взаємовигідних, взаємоприйнятних умов договору", пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: з 2007-го Україна отримуватиме газ за меншою ціною, бо має козирі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути