середа, 24 січня 2007 10:08

Азаров: Уряд не вводитиме податок на нерухомість для населення

Уряд не планує введення податку на нерухомість для населення, і не подавав у Верховну Раду законопроект, що передбачає введення цього податку.

Про це повідомив перший віце-прем`єр-міністр, міністр фінансів Микола Азаров на брифінгу після виступу на розширеному засіданні колегії ДПАУ.

"Уряд не планує вводити в 2007, в 2009 роках ніяких нових податків", сказав він.

У той же час голова Державної податкової адміністрації Анатолій Брезвін зазначив, що виступає за поступове введення податку на нерухомість, і вважає за необхідне почати створювати реєстр власників нерухомості.

Азаров також підкреслив, що в уряду "є чіткий план дій щодо проведення податкової реформи. Цей план передбачає зниження податкового навантаження", - додав він.

При цьому перший віце-прем`єр-міністр зазначив, що "з бізнесом потрібно домовлятися". "Якщо бізнес мінімізує в такому ступені, що сплата стає символічною, значить потрібно сідати за круглий стіл", - сказав Азаров. "Бізнес повинен узяти моральні зобов`язання" щодо сплати податків, вважає він.

Нагадаємо, що 19 січня у Верховній Раді зареєстровано законопроект, який пропонує ввести податок на нерухомість фізичних осіб. Ставка податку розраховується залежно від ринкової вартості оподатковуваного майна - від 0,05 до 1,0% ринкової вартості нерухомого майна. Шкала оподатковуваних розмірів ринкової вартості нерухомого майна підлягає щорічній індексації залежно від інфляції.

Проектом закону також передбачено надавати пільги у вигляді повного звільнення від оподаткування малозабезпеченим категоріям населення, зокрема, інвалідам війни, самотнім пенсіонерам, інвалідам дитинства. Звільнення від сплати податку не надається щодо майна, ринкова вартість якого перевищує 400 тис. грн.

Авторами законопроекту є члени фракції "Наша Україна" Сергій Бичков і Володимир Стретович, пише УНІАН.


Зараз ви читаєте новину «Азаров: Уряд не вводитиме податок на нерухомість для населення ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути