Ексклюзиви
пʼятниця, 15 жовтня 2010 09:22

Азаров порівняв Чорноморський флот РФ з Гібралтаром

Азаров порівняв Чорноморський флот РФ з Гібралтаром

Вплив базування Чорноморського флоту Російської Федерації в Криму на внутрішню і зовнішню політику України, можна охарактеризувати як "зникаючий, малий, ніякий".

Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, відповідаючи на питання на міжнародній конференції в Європарламенті в Брюсселі.

"Який вплив має база на нашу політику? Зникаючий, малий... - ніякий", - цитує Азарова "Дзеркало тижня".

"Він (вплив Чорноморського флоту на політику в Україні - ред.) порівняний з впливом Гібралтара. Гібралтар ніяк не впливає на політику Іспанії", - додав глава уряду.

При цьому прем'єр відзначив, що керівництво України самостійне в ухваленні рішень і не радиться зі своїми російськими колегами в тому або іншому питанні.

"Не було жодного випадку, щоб президент або прем'єр-міністр Росії подзвонив, або при зустрічі сказав: ми чекаємо від вас таких-то кроків", - додав Азаров.

Нагадаємо, 21 квітня в Харкові президенти України і Росії підписали угоду про продовження терміну базування Чорноморського флоту РФ в Криму до 2042 року з можливістю його пролонгації ще на п'ять років. 27 квітня ця угода була ратифікована парламентами обох країн.

Зараз ви читаєте новину «Азаров порівняв Чорноморський флот РФ з Гібралтаром». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути