понеділок, 24 жовтня 2011 10:19

Азаров сподівається на удачу в перегворах з РФ і тарифи на газ поки не підвищуватиме

Азаров сподівається на удачу в перегворах з РФ і тарифи на газ поки не підвищуватиме

Прем'єр Микола Азаров сподівається, що тарифи на газ для населення підвищуватися не будуть.

Про це він сказав в інтерв'ю телеканалу "1 +1", повідомляє "Українська правда".

"Ми налаштовані на те, щоб домовитися з Російською Федерацією про прийнятну ціну на газ. Остання моя зустріч з прем'єром Росії дає підстави думати, що угода досить близько", - зазначив він.

"Тому ми зараз не плануємо ніяких підвищень тарифів на газ", - заявив Азаров.

За його словами, воно відбудеться тільки "в тому крайньому випадку, якщо збережеться та вбивча ціна на газ, яка випливає з угоди січня 2009 року". "Давайте не будемо забігати вперед і лякати ту пташку удачі, яка, як мені здається, повинна, нарешті, приземлитися в Україні", - сказав він.

Коментуючи підписання договору про зону вільної торгівлі з СНД, Азаров підкреслив, що сторони домовилися протягом обмеженого часу відмовитися повністю від режиму вилучень у вільній торгівлі. За його словами, частина відмови від обмежень прописана у самому договорі, а "частина обмежень, пов'язаних з експортними митами на нафту і газ, винесена в переговорний процес".

"Ми також розуміємо, чому. Тому що це величезна стаття доходів російського бюджету. І протягом обмеженого часу Росія від таких зборів не відмовиться", - зазначив він.

Відповідаючи на запитання, чи можливо розірвання договору, якщо цукор і нафта, наприклад, на довгий час залишаться винятками із зони вільної торгівлі, Азаров відповів: "У світовій практиці різне буває".

Зараз ви читаєте новину «Азаров сподівається на удачу в перегворах з РФ і тарифи на газ поки не підвищуватиме». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути