пʼятниця, 29 квітня 2011 13:21

Азаров розпорядився 22 червня сумувати

Азаров розпорядився  22 червня сумувати

Уряд України затвердив план заходів з відзначення у 2011 році Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні та 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років.

Як повідомила прес-служба уряду, відповідне розпорядження Кабінет міністрів прийняв на засіданні 27 квітня.

Згідно з постановою КМУ, інші центральні органи виконавчої влади, Рада міністрів Автономної Республіки Крим, обласні, Київська та Севастопольська міські держадміністрації зобов'язані подати до 1 червня та 20 грудня Державній службі з питань інвалідів та ветеранів інформацію про хід підготовки і виконання плану заходів для її узагальнення та подання до 15 червня і 25 грудня Кабінетові міністрів України.

Крім того, усі українські держадміністрації мають розробити і затвердити до 30 травня регіональні плани заходів з відзначення у 2011 році Дня скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні та 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни 1941—1945 років і забезпечити їх виконання.

У той же час Державній службі з питань інвалідів та ветеранів доручено забезпечити координацію здійснення центральними і місцевими органами виконавчої влади плану заходів.

На думку чиновників, виконання розпорядження дозволить на належному рівні організувати та відзначити у 2011 році вищезгадану дату.

Слід зазначити, Велика Вітчизняна війна — термін, яким радянська історіографія та низка істориків країн колишнього СРСР окреслюють радянсько-німецький збройний конфлікт 1941—1945 років у рамках Другої світової війни.

22 червня 1941 року війська нацистської Німеччини вторглись на територію Радянського Союзу.

Нагадаємо також, що представники ВО "Свобода" в Івано-Франківській обласній раді ініціюють прийняття звернення до  громадськості,  ієрархів традиційних українських церков, Верховної Ради України, до президента щодо відзначення 9 травня Дня скорботи, а не Дня перемоги.

Зараз ви читаєте новину «Азаров розпорядився 22 червня сумувати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

18

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути