понеділок, 17 липня 2006 09:48

Азаров: "Наша Україна" не претендує на прем"єра в коаліції Януковича

 

"Наша Україна" у переговорах про входження в антикризову коаліцію відмовилася від своїх вимог про виключення з коаліції Компартії і на право призначення прем`єр-міністра. Про це сказав один із лідерів фракції Партії регіонів Миколи Азарова.

За його словами, у результаті довгих переговорів "відпали" умови "Нашої України", неприйнятні для Партії регіонів.

- Спочатку висувалися такі ідеї: добре б, щоб комуністи не брали участі. Але це неможливо. Тому що коаліція антикризова створена, і ніхто не буде руйнувати цю коаліцію, ніхто не буде ставити під питання стабільність у країні заради того, щоб створити нову коаліцію, - сказав Азаров.

Щодо вимоги "Нашої України" призначити свого прем`єр-міністра Азаров сказав: "Ми домовилися, що ми не будемо порушувати питання прем`єра в даній ситуації як головну причину того, що ми не можемо домовитися".

- Коаліція уже висунула прем`єра. Це питання вже не підлягає обговоренню. Я дуже радий, що наші партнери готові продовжувати діалог з розумінням цього факту, - зазначив він.

"Наша Україна" також визнала легітимність обрання спікером парламенту Олександра Мороза і легітимність термінів створення коаліції.

- Ми не визнаємо, наприклад, вибори голови парламенту. А чому не визнаємо? 338 народних депутатів обрали голову парламенту - це факт, з цим ніхто не може посперечатися. Нарешті наші партнери з цим погодилися, - сказав Азаров.

- Другий момент. Порушено термін коаліції 10 днів. Але яке це має значення? Адже за фактом 230 депутатів (зараз уже 241, а у вівторок їх буде вже 245) об`єдналися навколо мети об`єднати Україну. Вам не подобається, що ми це зробили 7-го? Ну добре, ми повторно оголосимо про об`єднання 17-го, - сказав він.

На запитання, на які поступки в ході переговорів пішла Партія регіонів, Азаров відповів: "Ми готові розглянути питання участі "Нашої України" у нашій парламентській роботі, участь у роботі комітетів Верховній Раді та участь у роботі уряду".

Азаров сказав, що антикризова коаліція готова протягом тижня сформувати парламент і уряд.

- До кінця цього тижня ми готові з ними або без них ("Нашої України" - "ГПУ") сформувати парламент і уряд, - сказав він.

- Я не бачу ніяких серйозних протиріч для того, щоб такі сили як "Наша Україна", Партія регіонів, соціалісти і комуністи підписали б нову угоду (про створення коаліції), - додав Азаров, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: "Наша Україна" не претендує на прем"єра в коаліції Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути