Ексклюзиви
четвер, 21 вересня 2006 12:28

Азаров пообіцяв виплачувати одноразову допомогу всім породіллям

 

При народженні дитини й надалі виплачуватимуться 8,5 тис. гривень одноразової допомоги без будь-яких обмежень. Про це заявив під час засідання парламенту перший віце-прем"єр-міністр України Микола Азаров, відповідаючи на запитання народних депутатів при обговоренні проекту держбюджету на 2007 рік.

- 8,5 тис. грн. як виплачувались, так і будуть виплачуватись без будь-яких обмежень, - сказав він.

За його словами, "такого галасу набула ця тема, що жах". Віце-прем"єр закликав припинити спекуляції на цю тему. За словам Азарова, йому вже говорять, що "зараз вагітні мами відчувають стрес".

- Давайте заспокоїмо наших вагітних мам, всіх і відразу ж, одночасно, - сказав урядовець.

Водночас він закликав народних депутатів прийняти законодавчі акти, що обмежують соціальні виплати, коли дохід сім"ї становить понад 1 млн грн.

У відповідь голова Верховної Ради Олександр Мороз запропонував уряду внести відповідний проект постанови на розгляд парламенту. У той же час він пожартував: "Стресами зараз перейняті не жінки, а чоловіки".

Як повідомлялося, на прес-конференції 18 вересня заступник міністра фінансів України Сергій Рибак заявив, що уряд має намір обмежити умови виплати одноразової допомоги при народженні дитини. Він пояснив, що планується встановити умову, згідно з якою, якщо середньомісячний сукупний дохід сім`ї (чоловіка і дружини) за останні півроку до народження дитини становив більше 5 тис. грн, то одноразова допомога виплачуватися не буде. Рибак також повідомив, якщо в сім"ї є три непрацездатні особи, то ця межа збільшується до 6 тис. грн, якщо чотири непрацездатні особи і більше – 7 тис. грн.

За статистикою, тільки близько 5% українських сімей мають сукупний дохід в 5 тис. грн, тому понад 95% українських сімей одержуватимуть одноразову допомогу при народженні дитини.

20 вересня прем`єр-міністр України Віктор Янукович доручив Азарову передбачити у витратній частині проекту держбюджету наступного року повне фінансування одноразових виплат при народженні дитини, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Азаров пообіцяв виплачувати одноразову допомогу всім породіллям». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути