Ексклюзиви
середа, 03 серпня 2011 10:57

Азаров обіцяє покласти край катастрофам на шахтах

Азаров обіцяє покласти край катастрофам на шахтах

Прем'єр-міністр Микола Азаров обіцяє провести спеціальне засідання уряду, присвячене проблемам шахт.

Про це він сказав, відкриваючи засідання уряду.

"Я побував на місті трагедії на шахтах(Суходільська-Східна у Луганську, ім Бажанова у Макіївці - ред.). Значна частина моєї трудової біографії пов'язана з шахтами. Коли виявляє себе стихія залишається лише зчепити зуби та молитися, але раз за разом до стихії приєднуються халатність та технічна незграбність. Тому спілкуючись з постраждалими родичами та лікарями, я сказав собі, що треба покласти край технічним катастрофам. Держава має вирішити системні проблеми шахтарів", - зазначив керівник уряду.

"Треба вжити заходів з підвищення рівня безпеки шахтарів та запобігання подібним ситуаціям у майбутньому", - додав керівник уряду.

Зокрема, Азаров вимагає підвищити відповідальність за порушення правил технічки безпеки при роботі у шахті та виділити кошти на технічне переозброєння рятувальної служби, а також забезпечити лікарні відповідним рівнем допомоги.

Прем'єр пообіцяв взяти ситуацію з ухваленням цих рішень під особистий контроль.

"Я був шокований станом лікарні, куди повезли постраждалих шахтатів. Стан жалюгідний. Сучасного обладнання у травматології немає. Так лікують не тільки шахтарів. На дверях висить оголошення: пацієнти повинні взяти з собою рушник та постільну білизну. Ось до чого ми дійшли за роки популізму та безвідповідальності. А деякі лікарні України знаходяться у будівлях 19 століття. Пирогов лікував людей у кращих умовах", - резюмував прем'єр.

Нагадаємо, що минулого тижня на шахті "Суходільська Східна" сталася аварія. Загинули 17 гірників.

Зараз ви читаєте новину «Азаров обіцяє покласти край катастрофам на шахтах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути