вівторок, 04 жовтня 2011 11:16

Азаров об'їхав увесь Київ на новій міській електричці

Азаров об'їхав увесь Київ на новій міській електричці

Сьогодні Південно-Західна залізниця спільно з Київською міською державною адміністрацією відкрила рух міської електрички.

Першими пасажирами стали прем'єр-міністр Микола Азаров, міністр інфрастурктури Борис Колесніков, голова КМДА Олександр Попов та голова Південно-Західної залізниці Олексій Кривопішин.

Разом з представниками ЗМІ вони проїхали всім маршрутом від станції "Лівий берег" до станції "Дарниця". Подорож зайняла 48 хвилин. На маршруті було 14 зупинок.

Загалом маршрутом будуть курсувати 66 електропоїздів. Графік міської електрички: з 6.00 до 9.30 та з 16.30 до 20.00, електричка курсуватиме з інтервалом 15-17 хвилин.

Довжина кільця 50,2 км. Для цього проекту Південо-Західною залізницею було освоєно 223 млн грн, з них 80 млн грн - кошти державного бюджету.

Вартість проїзду буде складати 1,70 грн. Голова КМДА Попов пообіцяв, що до кінця року ціна переглядатися не буде.

Азаров на станції "Дарниця" провів брифінг, де, зокрема, сказав: "Я вас усіх вітаю. Це чергова наша перемога. Перемога над нашим власним невір'ям, що ми можемо такі речі робити швидко. Також це перемога над кризою, про яку всі говорять. Вона витає у повітрі, та ми все одно працюємо. Зручність кільцевої дороги у тому, що вона одразу пов'язує 6 станцій метро, тобто платформи суміщено зі станціями метро".

Також прем'єр-міністр пообіцяв, що в цьому році почнуть будівництво кільцевої дороги навколо Києва. Азаров також розповів про плани щодо будівництва швидкісного трамваю на Троєщину

"Уся ця схема вкладається у генеральну стартегію міста Києва. Ми тільки на самому початку реалазіації плану", - наголосив голова уряду.

Також під час брифінгу Азаров звернувся до журналістів: "Хтось буде їздити кільцевою дорогою чи всі живуть у інших районах?". Замість відповіді журналісти почали задавати прем'єру запитання.

Зараз ви читаєте новину «Азаров об'їхав увесь Київ на новій міській електричці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути