пʼятниця, 07 вересня 2012 16:22

"Азаров не розуміє, що відбувається в країні — бачить криву рожу і звинувачує дзеркало" - Соболєв

"Азаров не розуміє, що відбувається в країні — бачить криву рожу і звинувачує дзеркало" - Соболєв
Сергій Соболєв радить Азарову звернутись до Арбузова за поясненнями. Фото: glavcom.ua

У дестабалізації курсу валют в Україні винні не ЗМІ, чи експерти, як про це говорить прем'єр Микола Азаров, а сьогоднішня влада.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Азаров: у валютній дестабілізації винні найняті експерти та ЗМІ

Таку думку Gazeta.ua висловив прем'єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв, коментуючи заяву Азарова про те, що у валютній ситуації винні проплачені експерти та ЗМІ, які начебто розпалюють панічні настрої у суспільстві і "змушують людей купувати нікому не потрібні долари".

"Нехай Азаров звернеться до свого колеги Арбузова (голова Нацбанку Сергій Арбузов — gazeta.ua), нехай той йому розкаже, чому він у понеділок не вийшов на міжбанк і зірвав курс гривні до такого ажіотажного попиту. А, по-друге, нехай спитає, на якій підставі даються розпорядження комерційним банкам не продавати більше певної кількості валюти. Усе стане на свої місця. Бо коли в дзеркало дивишся, а рожа крива і починаєш у всьому звинувачувати дзеркало, то треба прокинутися і зрозуміти нарешті, що відбувається в країні", - наголосив політик.

На думку Соболєва, наразі прем'єр-міністр зовсім не розуміє, що насправді відбувається у країні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Криза стороною Україну не обходить - вона нас серйозно зачіпає" - Азаров

"Азаров цього ніяк не зрозуміє, думає, що можна красти бюджет мільярдами і все буде нормально. Можна емітувати гривню десятками мільярдів і думати, що все буде нормально", - каже він.

Зважаючи на політику уряду, нічого дивного не сталося, наголошує Соболєв.

"Тому тут, безсумніву, провина Януковича і Азарова, які дають команду емітувати гривню бездумно, збільшуючи грошову масу. По-друге, це бездумна політика уряду і президента стосовно нецільового використання бюджету. Замість того, щоб ці гроші направляти в економіку, на соціальні виплати населеню, вони фактично ці кошти використовують на свої бізнеспроекти, відмиваючи мільярди", - впевнений політик.

Зараз ви читаєте новину «"Азаров не розуміє, що відбувається в країні — бачить криву рожу і звинувачує дзеркало" - Соболєв». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути