Ексклюзиви
понеділок, 25 березня 2013 15:27

Спецтема: Тимошенко — за ґратами

Азаров: Народ розуміє, за що сидить Тимошенко

Азаров: Народ розуміє, за що сидить Тимошенко
Юлія Тимошенко Фото: fakty.ictv.ua

Прем'єр-міністр України Микола Азаров заявив, що будь-які політичні звинувачення або натяки у справах Юлії Тимошенко та Юрія Луценка відсутні. Про це він сказав в інтерв'ю російському телеканалу "Мир".

"Є таке поняття, як суверенітет України, незалежна судова система. І є ті порушення, які зазначені особи (Тимошенко та Луценко. - Ред.) допустили. Ці порушення були розглянуті судами. Рішення приймалися цілим рядом інстанцій, включаючи першої та апеляційної інстанцій. І все здійснювалося у рамках чинного в Україні законодавства", - зазначив Азаров, передає прес-служба Партії регіонів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден провладний кандидат не виграє вибори, після провалу з прибиранням снігу - експерт

За його словами, народ України з розумінням поставився до тих фактів, які були озвучені на цих судових процесах. "Люди прекрасно розуміють, кому зобов'язані складною економічною ситуацією, і знають те, як у 2009 році з порушенням усіх чинних законодавчих актів укладався газовий контракт. Тому правова сторона питання, у принципі, абсолютно зрозуміла. І рішення, які можуть бути прийняті, лежать виключно у правовій площині", - підкреслив Прем'єр-міністр.

Водночас, повідомив він, Уряд не має жодних механізмів і можливостей прийняти якісь рішення у цьому питанні. "У Президента є право на помилування, але це помилування за законом може відбутися тільки в результаті звернення до нього згаданих громадян. Ми, безумовно, зацікавлені, щоб у нас не було цієї перешкоди на шляху підписання угоди (з ЄС. - Ред.). Але ще раз підкреслюю, що будь-яке рішення може знаходитися тільки у правовій площині", - сказав глава уряду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ВР показала Януковичу, що в його царстві все не так гарно — Кужель

Також Микола Азаров підкреслив, що ніяких політичних звинувачень або натяків у справах Ю. Тимошенко та Ю. Луценка не визнає. "Ще раз підкреслюю: жоден суддя не наважиться визнати людину винною при такій увазі світової громадськості, юридичної громадськості. У нас діє комісія спостерігачів від Європейського парламенту у складі колишнього президента Польщі Кваснєвського, колишнього голови Європарламенту Кокса. Із ними приїжджає зазвичай значна кількість юристів. Вони вивчають усі ці матеріали. Ну, хто в таких умовах зважився б, скажімо, йти на якусь підміну понять або незаконне прийняття рішень?" - підсумував він.

Зараз ви читаєте новину «Азаров: Народ розуміє, за що сидить Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

79

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути