середа, 16 січня 2013 11:15

Азаров наказав міністрам здійснити "прискіпливу ревізію" законопроектів

Азаров наказав міністрам здійснити "прискіпливу ревізію" законопроектів
Фото: kmu.gov.ua

Кабінет міністрів до відкриття четвертої сесії парламенту має здійснити прискіпливу ревізію законопроектів для внесення їх на розгляд Верховної Ради.

Як передає кореспондент Gazeta.ua, про це на сьогоднішньому засіданні уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

"Потрібно практично оновити пакет урядових законопроектів, які не були розглянуті попереднім складом Верховної Ради. Уряд має їх повторно внести до парламенту. Хочу звернути увагу на розроблений Мінекономрозвитку дуже важливий проект закону про внесення змін до закону про основні засади державного нагляду у сфері господарської діяльності щодо обмеження втручання у діяльність суб'єктів господарювання. Це буде продовження курсу на дерегуляцію, на максимальний захист виробника та підприємця, на творення максимально комфортних умов для інвестиційної діяльності в Україні", - сказав Азаров.

За його словами, бізнес продовжує вважати велику кількість і необгрунтованість перевірок однією із основних перешкод у своїй роботі.

"Тому упорядкування цих перевірок, їх мінімізація, об'єднання в одні комплексні перевірки - це дуже суттєве полегшення умов ведення бізнесу. Саме це й врегулює зазначений законопроект", - вважає Азаров.

Глава уряду доручив міністру економічного розвитку і торгівлі Ігорю Прасолову прискорити доопрацювання цього законопроекту й оперативно внести його на розгляд Кабміну.

Прем'єр вважає, що уряд також має внести до парламенту законопроект про внесення змін до закону про здійснення державних закупівель.

"Пропонується на період до 31 грудня 2015 року надати право замовнику в разі проведення процедур закупівель встановлювати до учасників торгів такий кваліфікаційний критерій, як наявність власних виробних потужностей або центрів обслуговування на території України. Запропоновані зміни спрямовані на підтримку насамперед вітчизняного виробника під час здійснення процедури державних закупівель. Крім того, такі зміни стимулюватимуть іноземні компанії та підприємства активізувати створення виробництв і сервісних центрів в Україні", - підсумував Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Азаров наказав міністрам здійснити "прискіпливу ревізію" законопроектів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути