понеділок, 19 грудня 2011 13:14

Азаров хоче компромісу з Росією щодо ціни на газ

Азаров хоче компромісу з Росією щодо ціни на газ

Прем'єр-міністр України Микола Азаров сподівається на досягнення компромісного рішення в українсько-російських переговорах по ціні на газ.

"Переговори, які проходять, важкі, пов'язано це з тим, що в 2009 році було підписано вкрай нерівноправну угоду між Росією та Україною. За цією угодою Росія отримала цілий ряд переваг, дуже серйозних. І ціна, за якою ми сьогодні отримуємо газ - найдорожча, яка є на європейському ринку", - сказав Азаров на брифінгу в понеділок у Празі, відповідаючи на запитання, як за його прогнозами завершаться переговори щодо газу з РФ, і чи вдасться Україні домовитися про перегляд умов договору.

Прем'єр підкреслив, що Україна купує газ у Росії значно дорожче, ніж, наприклад, Німеччина. "Зрозуміло, тому переговори проходять непросто", - додав Азаров.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Тігіпко не проти віддати Росії частину "труби" в обмін на "золоту акцію"

"Але, разом з тим, я хотів сказати, що я глибоко переконаний, що виходячи, насамперед, із стратегічних інтересів нашої співпраці на майбутнє, буде знайдено компромісний варіант рішення. Останні дні переговори інтенсифікувалися", - сказав Азаров, додавши, що профільні міністри зустрічалися неодноразово, проводили переговори.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович здасть "трубу", щоб набити власні кишені

"Я думаю, що в найближчі дні є надія, що ми виробимо компромісне рішення. Для нас це особливо важливо, тому що починається новий рік. Ми б хотіли увійти в новий рік з модернізованим угодою і з нормальними цінами, які не підривають нашу економіку" , - сказав прем'єр.

Зараз ви читаєте новину «Азаров хоче компромісу з Росією щодо ціни на газ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути