Ексклюзиви
вівторок, 19 вересня 2006 20:19

Азаров готовий відмовитися від обмеження одноразової допомоги при народженні дитини

 

Кабінет міністрів готовий відмовитися від обмеження виплат одноразової допомоги при народженні дитини в 2007 році, яку спочатку передбачив у проекті Держбюджету на наступний рік. Про це журналістам повідомив перший віце-прем"єр Микола Азаров.

Він сказав, що Кабмін запропонував Раді обмежити виплати цієї допомоги для родин, чий середньомісячний доход за останні 6 місяців був вище 5 тис. гривень.

При цьому він підкреслив, що таких родин в Україні близько 1%.

Азаров додав, що ця норма для Кабміну не є принциповою і, пропонуючи її, Кабмін керувався лише принципом соціальної справедливості.

Він також припустив, що в ході дискусій у парламенті можна буде залишити обмеження, збільшивши обмежуючу суму з 5 тис. до 10 чи 15 тис. Гривень.

У той же час голова Комітету Ради з питань фінансів і банківської діяльності, депутат від фракції блоку "Наша Україна" Петро Порошенко сказав, що його фракція виступає категорично проти будь-яких обмежень, тому що навіть введення обмеження для 1% родин створить додаткові проблеми для оформлення цієї допомоги іншим 99%.

Згідно зі статтею 60 проекту Держбюджету-2007, представленому на затвердження Верховною Радою, зазначено, що допомога при народженні дитини в розмірі 8,5 тис. гривень виплачуватиметься за умови, що сукупний дохід родини, у складі якої на утриманні знаходяться до двох непрацездатних осіб, не перевищує 5 тис. гривень, до 3-х непрацездатних осіб - 6 тис. гривень, 4-х і більш непрацездатних - 7 тис. гривень.

З 1 квітня 2005 року при народженні дитини виплачується одноразова допомога, збільшена до 8,5 тис. гривень, у порядку, затвердженому Кабміном, повідомляє Українська правда.


Зараз ви читаєте новину «Азаров готовий відмовитися від обмеження одноразової допомоги при народженні дитини». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути