Ексклюзиви
вівторок, 13 вересня 2011 14:08

Австрійські літератори відхрещуються від книжки Януковича

Австрійські літератори відхрещуються від книжки Януковича

"Об'єднання письменників і письменниць Австрії" (IG Autorinnen Autoren) не надаватиме інформаційну підтримку книзі Віктора Януковича "Opportunity Ukraine", яка була видана у австрійському видавництві Mandelbaum.

Про це йдеться у заяві керівника організації Ґерхарда Руїса, текст якої має у своєму розпорядженні "Українська правда".

У листі зокрема зазначається, що IG Autorinnen Autoren "не надаватиме своєї презентаційної платформи книзі Віктора Януковича ані при її презентації у Франкфурті, ані на книжковому ярмарку у Відні, ані на Ляйпцигському книжковому ярмарку наступного року, ані у своєму каталозі книжкових новинок".

У цій заяві організація розцінює появу книги Януковича не як звичайну практику видавництва, "оскільки воно дотепер так і не запропонувало її в електронних торговельних мережах, що зазвичай давно мало бути зроблено".

"Окрім того, видавництво повинно розібратися із закидами у плагіаті, які лунають на адресу автора або його "літературного раба" з університетських кіл в Україні", - йдеться у заяві організації.

Автор листа нагадує, що Віктор Янукович перетворив Україну на "державу з напівдиктаторським режимом", в якій опозиціонери сидять за ґратами, а незалежна преса зазнає утисків.

"За оцінками опозиції, цей твір слугує не тільки прикрашуванням політики Януковича, а й зняттю з нього звинувачень, оскільки видано її не в "прирученому" українському видавництві, а у австрійському, відомому своїми активними виступами на підтримку демократії та прав людини", - вважає IG Autorinnen Autoren.

"Опублікування книги президента Януковича, яка змогла вийти в австрійському видавництві, набуде найближчим часом широкого міжнародного поширення, і Австрія може в такий спосіб потрапити у недвозначний зв'язок з політикою Януковича", - пояснює Руїс причини відмови IG Autorinnen Autoren Австрії брати участь в інформаційній підтримці нової книжки.

IG Autorinnen Autoren є впливовим в Австрії письменницьким об'єднанням.

За словами Ґерхард Руїса, офіційна заява IG Autorinnen Autoren щодо книги Януковича буде розміщена у Autoren Solidaritet – журналі організації, який виходить тричі на рік.

Як відомо, книжка Віктора Януковича "Opportunity Ukraine" виявилась плагіатом. У ній подано уривки чужих текстів без жодних посилань на авторів.

Зараз ви читаєте новину «Австрійські літератори відхрещуються від книжки Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути