вівторок, 26 січня 2010 09:13

Яворівський: Ющенко нагородив Бандеру від ненависті до Тимошенко

Яворівський: Ющенко нагородив Бандеру від ненависті до Тимошенко

Народний депутат від БЮТ Володимир Яворівський вважає, що присвоєння президентом Віктором Ющенком звання Героя України Степану Бандері направлене на "приведення до влади антиукраїнської команди Віктора Януковича".

Яворівський відзначив, що звання Героя України у нас "знеславлене і знецінене".

"Від нього відмовилася геніальна українська поетеса Ліна Костенко. Але його має газовий барон - "регіонал" Юрій Бойко", - сказав депутат.

"Ющенко використовував ім"я українського патріота для приведення до влади антиукраїнської команди Януковича", - упевнений Яворівський.

"Чому це відбулося перед другим туром виборів президента, саме тоді, коли Ющенко вибув з боротьби, програвши вибори? Очевидно, що указ про присвоєння звання Героя України Бандері - не від любові до провідника ОУН, а від ненависті до Юлії Тимошенко", - вважає Яворівський.

На його думку, присвоєння високої нагороди провідникові Організації українських націоналістів повинне було б відбутися на початку 2009 року, коли святкувалося 100-ліття з дня народження Бандери.

Нагадаємо, 22 січня 2010 року президент Ющенко дав лідерові Організації українських націоналістів Бандері звання Героя України з удостоєнням ордена Держави (посмертно).

В Указі глави держави сказано, що Бандера був нагороджений "за силу духу у відстоюванні національної ідеї, проявлений героїзм і самопожертвування в боротьбі за незалежну українську державу", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Яворівський: Ющенко нагородив Бандеру від ненависті до Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути