Ексклюзиви
четвер, 12 січня 2012 14:16

Авакова "замовили" Кернес і Добкін?

Авакова "замовили" Кернес і Добкін?

Екс-голову Харківської обладміністрації Арсена Авакова, проти якого прокуратура  Харківської області порушила кримінальну справу, "замовила" місцева влада. Про це у коментарі Gazeta.ua розповів керівник соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Влада готується до парламентських виборів. Для цього Адміністрація президента виставляє місцевій владі і, перш за все, губернатору певні цифри, які повинні демонструвати шалений політичний успіх керуючої партії. Відповідно, місцева влада дає зустрічну пропозицію: для того, щоб виконати цю роботу, потрібно відібрати ліквідну власність у тих чи інших бізнесменів і зачистити політичне поле від активних політиків. Тобто, "я маю стати багатим і сильним". В цьому сенсі Аваков був приречений на підвищену увагу влади. Особливо місцевої влади, якій він завжди заважав. Тому зараз перед Аваковим стоїть питання: чи "обирати свободу", як раніше говорили дисиденти в СРСР, та ставати політичним емігрантом, чи намагатися битися в нерівних умовах судової машини України", - розказав політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Прокуратура порушила кримінальну справу проти екс-губернатора Харківщини Авакова

Можливо, за порушенням кримінальної справи стоять мер Харкова Геннадій Кернес та  губернатор Харківської області Михайло Добкін, припустив Віктор Небоженко.

"Важко сказати, хто за цим стоїть. Бажання відібрати у вас завод, якщо він добре працює, існує у багатьох людей, які зараз мають владу. Думаю, ці люди зараз проявляться: хто з місцевої влади почне давати негативні оцінки Авакову – той більше за інших зацікавлений в вилученні у нього власності і знищенні його політичної ваги. Можливо, за цим стоїть Кернес і Добкін. І це не тільки їх воля. Це такий своєрідний обмін: Київ вимагає від них високих показників Партії регіонів на парламентських виборах, а у відповідь вони хочуть від Києва допомоги у знищенні економічного і політичного конкурента – Авакова", - підсумував політолог.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Батьківщина" наказала Авакову переховуватись за кордоном?

Нагадаємо, прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу стосовно колишнього голови Харківської облдержадміністрації Арсена Авакова. Як стало відомо, зараз він перебуває за кордоном.

Зараз ви читаєте новину «Авакова "замовили" Кернес і Добкін?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути