вівторок, 31 січня 2012 18:17

Авакова оголосили в міжнародний розшук

Авакова оголосили в міжнародний розшук

Колишнього голову Харківської обласної державної адміністрації, лідера обласної організації партії "Батьківщина" Арсена Авакова оголошено в міжнародний розшук.

Про це повідомляється в прес-службі Харківської обласної прокуратури.

"31 січня 2012 року колишнього голову Харківської обласної державної адміністрації Авакова А.Б. притягнуто як обвинуваченого у кримінальній справі, порушеній 26 січня 2012 року прокуратурою області стосовно нього за фактом перевищення влади та службових повноважень за ч.3 ст. 365 КК України. Цього ж дня його оголошено в міжнародний розшук та за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом м. Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту", - йдеться в повідомленні обласної прокуратури.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакова не здивувала справа проти нього: влада гарячково шукала привід для атаки

Також там додали: "31 січня 2012 року слідчими слідчо-оперативної групи прокуратури області спільно з УБОЗ ГУМВСУ в області на підставі постанов суду проводяться обшуки за місцем проживання та реєстрації Авакова А.Б.".

Як повідомлялося, 26 січня, прокуратура Харківської області порушила кримінальну справу відносно А. Авакова за фактом перевищення ним службових повноважень за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу Україні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Авакова "замовили" Кернес і Добкін?

Вранці у вівторок 31 січня розпочався обшук в старій квартирі Авакова, де він не живе останні кілька років, а вдень - в квартирі, де він зареєстрований.

Раніше прокуратура Харківської області порушила справу стосовно службових осіб облдержадміністрації та Головного управління Держкомзему у Харківській області "за фактом незаконного відчуження протягом 2009 року земель державної власності загальною площею майже 55 га вартістю понад 5,5 млн грн шляхом зловживання службовим становищем ... і службового підроблення ". Справа була порушена за ч.2 ст.364 (зловживання службовим становищем, яке спричинило тяжкі наслідки) та ч.2 ст.366 (службова фальсифікація, що призвела тяжкі наслідки) Кримінального кодексу Україні.

Зараз ви читаєте новину «Авакова оголосили в міжнародний розшук». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути