неділя, 28 жовтня 2012 23:40

Аваков з радістю повернеться в Україну, якщо буде обраний нардепом

Аваков з радістю повернеться в Україну, якщо буде обраний нардепом
Арсен Аваков сподівається отримати депутатську недоторканність. Фото: lb.ua

Голова Харківської обласної організації "ВО "Батьківщина", колишній голова Харківської облдержадміністрації Арсен Аваков має намір повернутися в Україну відразу після публікації рішення ЦВК про його обрання народним депутатом України.

"Я куплю квиток на літак, сяду на нього і повернусь в Україну з величезним задоволенням якнайшвидше, як тільки формальна процедура це дозволить", - сказав Аваков під час скайп-конференції, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, він має намір повернутися в Україну відразу після публікації рішення ЦВК, оскільки саме з цього моменту він отримує депутатську недоторканність.

"Згідно з рішенням Конституційного суду з моменту публікації рішення ЦВК про обрання народним депутатом, народний депутат отримує недоторканність. А з моменту прийняття присяги отримує всі 100% прав народного депутата: внесення законопроектів, голосування і т.д.", - сказав Аваков.

Як повідомлялося, 31 січня 2012 року Аваков був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням і зміною цільового призначення 55 га землі біля с.Пісочин (Харківський р-н Харківської обл.), а також був оголошений в міжнародний розшук і за поданням слідчого прокуратури Харківської області Червонозаводським районним судом Харкова йому обрано запобіжний захід у вигляді взяття під варту.

Зараз Аваков перебуває в Італії.

Зараз ви читаєте новину «Аваков з радістю повернеться в Україну, якщо буде обраний нардепом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути