вівторок, 07 липня 2015 22:24

Аваков створив управління, яке займеться поверненням злочинних активів

Аваков створив управління, яке займеться поверненням злочинних активів
Фото: УНІАН

При МВС України створено нову структуру – Управління по забезпеченню повернення активів, отриманих злочинним шляхом.

Про це міністр МВС України Арсен Аваков повідомив на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Наказом по Міністерству створив Управління по забезпеченню повернення активів, отриманих злочинним шляхом", – написав Аваков.

У числі функцій новоствореного підрозділу, перерахованих міністром, – "забезпечення тісного безпосереднього співробітництва з правоохоронними органами інших держав з метою швидкого виявлення і заморожування активів осіб, відносно яких проводиться слідство МВС України".

Серед інших функцій управління – забезпечення стягнення кримінальних активів на користь держави на підставі рішень українських і іноземних судових органів, а також аналітична підтримка слідства МВС і координаційна взаємодія з Держфінмоніторингом і Генпрокуратурою.

Аваков представив також керівника новоствореної структури – юриста-міжнародника Олену Тищенко, що має 18-річний досвід роботи, з них – більш як 8 років за кордоном. Тищенко, зокрема, працювала і в комітеті ВР з питань боротьби з оргзлочинністю і корупцією.

А серед першочергових завдань, якими планує зайнятися нове управління, Аваков назвав "справу Злочевського", справи, пов'язані з Курченком, групою компаній Фірташа, а також "Справа Держінвестпроекту", пов'язана з Каськівим.

Зараз ви читаєте новину «Аваков створив управління, яке займеться поверненням злочинних активів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути