понеділок, 17 грудня 2018 15:44

Аваков попередив Росію про катастрофу

Аваков попередив Росію про катастрофу
Аваков переконаний, що Україна готова до воєнних викликів. Фото: twitter.com/avakovarsen

Повномасштабний наступ на Україну обернеться для Росії катастрофою.

На цьому наголосив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час відвідування Донецько-Луганського регіонального управління ДПСУ.

"Ми знаходимося в ситуації воєнного стану, в очікуванні, чи будуть продовжуватися агресивні дії з боку Росії. Для нас дуже важливо бути готовими до будь-яких агресивних дій, які можуть бути з боку противника. Якщо противник здійснить наземну агресію щодо України, воєнний стан буде продовжений, ми будемо мобілізувати всі сили. Для України це буде дуже складний виклик, але для путінської Росії це буде катастрофа. Ми готові до таких викликів", - сказав Аваков.

Разом із тим він висловив сподівання, що наземної агресії проти України з боку Росії не буде.

"Я дуже сподіваюся, що цього не станеться, військовий стан завершиться до Нового року і зусиллями дипломатів ми повернемо окуповані території", - зазначив глава МВС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія готується до світової війни - РНБО

26 листопада на позачерговому засіданні Верховна Рада підтримала закон про запровадження воєнного стану в 10 областях України та її внутрішніх водах Азово-Керченської акваторії. Він діє до 26 грудня.

За інформацією представника президента у парламенті Ірини Луценко, порівняно з 2014 роком кількість російських солдат у Криму збільшилася втричі. БТРів - уп'ятеро. Артилерії - удесятеро разів. Літаків і систем залпового вогню - у 5 і 10 разів відповідно.

Зараз ви читаєте новину «Аваков попередив Росію про катастрофу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути