вівторок, 22 січня 2019 14:02

Аваков пообіцяв дати охоронців кандидатам у президенти

Аваков пообіцяв дати охоронців кандидатам у президенти
Кандидати у президенти можуть попросити у Нацполіції про захист. Фото: Радіо Свобода

Кожен кандидат у президенти може отримати охорону від Національної поліції. Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на нараді Харківській області.

"Нам зрозумілі дії деяких груп, які намагаються супроводжувати тури кандидатів у президенти, влаштовуючи провокації, зриваючи заходи, влаштовуючи напади на кандидатів у президенти.

Ми готові надати кожному кандидату в президенти на весь час кампанії супроводжуючих офіцерів Національної поліції і повну комунікацію (за їхнім бажанням) із департаментом оперативного супроводу, щоб запобігти діям таких провокаційних груп".

По охорону можна звернутися до Нацполіції.

"Ми знаємо більше, ніж говоримо зараз. Як тільки межа намірів перейде в межу скоєння злочину, реакція можливо, буде катастрофічною для декого з натхненників. Справа честі не допустити під час кампанії таких провокацій у Харківській області.

Кандидати в президенти можуть отримати фізичну охорону для запобігання нападам. Кожен кандидат у президенти має право звернутися в Національну поліцію за такою допомогою, підтримкою і супроводом, він їх отримає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Не відступлю ні на крок" - Тимошенко йде в президенти

При цьому, не всі кандидати дотримують законодавства.

"Із 12 зареєстрованих кандидатів рахунки виборчих фондів відкрили лише троє. А вулиці наших міст заповнила агітаційна реклама, яка може фінансуватися винятково з передвиборчого фонду, який поповнюється коштами прозорого походження. А значить, більшість кандидатів вже порушують закон.

До правоохоронців надійшло вже 125 звернень щодо порушень передвиборчої агітації. За низкою звернень вже порушені справи".

Вибори президента відбудуться 31 березня. Центрвиборчком вже зареєстрував 12 кандидатів. Документи на реєстрацію кандидатом у президенти можна подати до ЦВК до 3 лютого. Разом з документами до ЦВК потрібно принести грошову заставу у 2,5 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «Аваков пообіцяв дати охоронців кандидатам у президенти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути