четвер, 31 серпня 2023 09:05

Спецтема: Війна Росії проти України

Атаку на аеродром у Пскові назвали найуспішнішою за період війни

Атаку на аеродром у Пскові назвали найуспішнішою за період війни
У Фінляндії атаку БпЛА на псковський аеродром назвали найуспішнішою операцією ЗСУ. Фото: росЗМІ

Масований удар дронами по аеродрому у Пскові став найуспішнішою атакою для України за весь період повномасштабного вторгнення Російської Федерації.

Це змусить Росію, яка тепер буде змушена перемістити літаки зі звичайних баз, діяти, заявив колишній керівник головного управління військової розвідки Фінляндії Пекка Товері, повідомляє Yle.

"Якщо повідомлення про чотири знищені літаки відповідають дійсності, то це на сьогодні найуспішніший удар України. Така кількість втрачених Іл-76 для РФ матиме негайний вплив на її діяльність", – сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Показали перші супутникові знімки після атаки на аеродром у Пскові

Росії доведеться вкласти значні кошти у захист аеродромів. Це, своєю чергою, означало б, що доведеться відвести зенітну техніку від фронту. Тож будь-який з цих варіантів послабить російські можливості. Водночас близькість естонського кордону підвищує ймовірність того, що безпілотники могли бути запущені з Естонії, додав Товері.

"Але це малоймовірно. Я не вірю, що естонський уряд ризикне дозволити таку діяльність на своїй території. Це можна вважати майже актом війни", – зазначив він.

У ніч проти 30 серпня стало відомо про вибухи у Пскові РФ на аеродромі військових літаків "Хрести". Також вибухи пролунали у Брянську і Тулі.

Мер Москви заявив про атаку безпілотників на столицю РФ. У Пскові пошкоджень зазнали літаки Іл-76.

Під час атаки дронів позаминулої ночі, зафіксованої в різних областях Росії, сили та засоби протиповітряної оборони росіян не змогли збити безпілотники, які на аеродромі "Псков" знищили кілька військово-транспортних літаків Іл-76. Ці БПЛА лишилися не поміченими через зосередження росіянами ППО на прикритті в основному Москви, вважають аналітики американського Інституту вивчення війни (ISW).

За уточненими даними, у російському Пскові внаслідок атаки безпілотників серйозних пошкоджень зазнали шість літаків Іл-76. Зокрема, два літаки згоріли повністю, ще чотири суттєво пошкоджено.

Зараз ви читаєте новину «Атаку на аеродром у Пскові назвали найуспішнішою за період війни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути