середа, 21 квітня 2010 11:50

Астрологи просять депутатів не забороняти екстрасенсів та ворожок

Астрологи просять депутатів не забороняти екстрасенсів та ворожок

Українські астрологи закликають депутатів переглянути законопроект, яким передбачається заборона діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, а також астрологів.

Відповідну заяву зробили представники Конгресу астрологів України.

"Ми висловлюємо стурбованість щодо визначення астрології як інструменту порушення здоров"я нації та пропонуємо переглянути запропоновану редакцію законопроекту, вилучивши з неї слово "астролог", - зазначається у документі.

Як зазначила голова громадської організації "Академія Професійної Астрології" Олена Калантарова, "астрологія - це наука з дослідження процесів, що розвиваються у часі, яка ґрунтується на цілком науковому методі порівняльного аналізу хронології циклів великих космічних об"єктів та людської істоти, як частини біо- та ноосфери планети Земля".

"Ми не передрікаємо майбутнє, перебуваючи в якомусь незвичному психологічному стані, все будується на основі наукових знань і аналітики", - наголосила вона.

Калантарова вважає, що "ті, хто писав цей законопроект, не знають, що таке астрологія".

У свою чергу присутня на прес-конференції астролог Олена Максимова сказала, що запропонований законопроект непродуманий і дозволяє органам влади у разі ухвалення трактувати його як завгодно.

При цьому вона припустила, що у випадку заборони діяльності астрологів "наступним кроком може бути введення цензури".

"Ми за те, щоб були створені офіційні навчальні заклади з астрології. Якщо заборонять професію "астролог", розквітне шарлатанство", - зазначила Максимова.

У свою чергу астролог Петро Кур"ят нагадав, що з 1995 року астрологія як професія внесена до офіційного державного реєстру професій.

Як відомо, 13 квітня семеро депутатів зареєстрували у Верховній Раді законопроект щодо заборони діяльності екстрасенсів, знахарів, ворожок, хіромантів, та послуг з передріканням майбутнього (долі), повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Астрологи просять депутатів не забороняти екстрасенсів та ворожок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути