пʼятниця, 21 грудня 2012 22:26

Ярославський більше не хоче вкладати інвестиції в Харків

Ярославський більше не хоче вкладати інвестиції в Харків
Ярославський заявив, що припинить фінансування ФК "Металіст", якщо стадіон передадуть у міську комунальну власність. Фото: football-ukraine.com

Президент футбольного клубу "Металіст" (Харків), український бізнесмен Олександр Ярославський заявляє про припинення всіх своїх інвестицій у Харків у зв'язку з ситуацією навколо стадіону "Металіст".

"Я точно знаю, що буду скорочувати свої інвестиції в Харкові. Гроші при такому інвестиційному кліматі вкладати не хочу, тому що не можу зрозуміти ставлення місцевої влади. У них що, на кожному кроці є інвестор, який вкладає сотні мільйонів доларів? Або мої долари іншого кольору?", - сказав він у п'ятницю.

"Якби джерелом усіх цих смердючих процесів була не офіційна особа (мер Харкова Геннадій Кернес), то я б по-іншому з ним розмовляв. А він сховався за своє крісло, і що я можу зробити? Я законослухняний громадянин", - зазначив Ярославський.

Як повідомлялося, 19 грудня Харківська міськрада звернулася до Харківської облради з проханням передати стадіон "Металіст" у комунальну власність міста.

Раніше президент ФК "Металіст" Ярославський, коментуючи можливу передачу однойменного стадіону в комунальну власність міста, звинуватив Кернеса у "махновщині".

"Я таке чув. Уся країна вже, напевно, чула про це... З цього приводу рекомендую зателефонувати тому, хто заварив цю, вибачте за вираз, махновщину - Кернесу. У нього влада. Він, напевно, може дозволити собі забрати стадіон, експлуатація якого обходиться у 20 млн грн на рік. Причому серед цих двадцяти мільйонів поки не було витрачено жодної державної копійки", - сказав він в інтерв'ю газеті "Український футбол".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кернес попросив харківську облраду допомогти "оприбуткувати" стадіон "Металіст"

20 грудня Ярославський заявив, що припинить фінансування ФК "Металіст", якщо стадіон передадуть у міську комунальну власність.

21 грудня голова Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін не виключив, що Харківська облрада може виставити на продаж стадіон "Металіст". У свою чергу міський голова Харкова Геннадій Кернес вважає, що стадіон "Металіст" використовується неефективно.

"Збитки становлять кілька сотень тисяч гривень. Ми не можемо терпіти збитки, якщо у комплекс були вкладені сотні мільйонів державних коштів", - цитує Кернеса прес-служба Харківської міськради.

На думку Кернеса, стадіон "Металіст" має бути затребуваний не тільки в дні матчів.

Як відомо, Ярославський виступив генеральним інвестором і координатором підготовки Харкова до Євро-2012, інвестувавши $300 млн власних коштів у будівництво стадіону "Металіст", п'ятизіркового готелю, аеропорту, та інші проекти.

Зараз ви читаєте новину «Ярославський більше не хоче вкладати інвестиції в Харків». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути