середа, 18 січня 2012 13:49

Ярошенко не хоче бути цапом-відбувайлом - експерт

Ярошенко не хоче бути цапом-відбувайлом - експерт

Політолог Віктор Небоженко вважає, що звільнення міністрів фінансів Федора Ярошенка – це спосіб тиску на прем'єра Миколу Азарова.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.uа.

"Це давні колеги, партнери по бізнесу та по життю. Ярошенко дуже багато допомагав Азарову після того, як той в результаті адміністративної реформи позбувся повноважень прем'єр-міністра, які перейшли до віце-прем'єрів та міністерствам. Тоді вони працювали "спина до спини". Тепер Азаров залишається наодинці в Кабміні. Йому буде важко працювати", - зазначив експерт.

За його словами, Ярошенко є справжнім професіоналом та був у Мінфіні на своєму місці.

"Той факт, що він йде, на Заході буде розцінюватися як дуже велика проблема із українським бюджетом. Міністр фінансів, як правило, залишає посаду, коли його витісняють, або якщо не може виконати своїх функцій. Ми насправді не знаємо, який у нас бюджет. У нас немає ціни на газ. Це один із потаємніших бюджетів. Ярошенко не хоче бути цапом-відбувайлом, коли перед парламентськими виборами Янукович буде проводити чистки", - зауважив Небоженко.

Політолог нагадав, що декілька місяців тому була ідея об'єднати міністерство фінансів із податковою та митницею під керівництвом віце-прем'єра. "Ним мав стати новий талант Валерій Хорошковський. Це велика проблема. Тоді Азарову, як прем'єру, не буде можливості "дихати". Вони не спрацюються. Кому тоді доведеться піти – невідомо. Це зараз Хорошковський, очолюючи силове відомство, є важковаговиком. Але завтра з нього можна зробити Тігіпка-2. На його місце в СБУ призначать когось із "донецьких", хто не буде дратувати Росію та Захід", - додав він.

Зараз ви читаєте новину «Ярошенко не хоче бути цапом-відбувайлом - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути